Napról napra egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai baloldal és az őket támogató üzleti körök kétszínű módon hazudnak. Eltörölnék a kormány magyar embereket és családokat segítő intézkedéseit, ők azonban hatalmas luxusban élnek. Miközben Márki-Zay Péter megszüntetné az üzemanyagok árának hatósági maximálását, és a magas üzemanyagárak miatt aggódó polgároknak azt tanácsolta, hogy megoldásként vásároljanak kisebb autókat, a magyar gazdákat megkárosító Bige László, kartellező baloldali oligarcha és fia az Origo információi szerint az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás, több 10 millió forintba kerülő autót vásárolt.

A korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay az RTL Klub műsorában felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését. 

Márki-Zay minden embereket segítő intézkedést eltörölneForrás: AFP/John Thys

Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöld gazdaságot akar és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek – jelentette ki. 

Mint mondta, erre véleménye szerint a kisebb autó vásárlása a megoldás. 

Eközben szponzora, A KAMPÁNYÁT FINANSZÍROZÓ VÖRÖSBÁRÓ, BIGE LÁSZLÓ ÉS FIA CSAK AZ ELMÚLT 8 ÉVBEN LEGALÁBB 3 LUXUSKATEGÓRIÁS AUTÓT VÁSÁROLT DARABONKÉNT 100 MILLIÓ FORINT KÖRÜLI ÁRON

A baloldalt támogató Bige Lászlóról kiderült, hogy nagyon szereti a luxustForrás: MTI/Balázs Attila

Hogy mi a közös a három alább bemutatott autóban? Mindamellett, hogy magas árkategóriájú brit luxusautókról beszélünk, egyik sem nevezhető sem környezetkímélőnek, sem keveset fogyasztónak, így csak nagyon gazdag emberek vásárolják.

2014-es évjáratú Rolls-Royce Wraith V12

A 2014-es évjáratú Rolls-Royce Wraith V12Forrás: Imaginechina via AFP/Bao fan

A 2014-ben Németországból vásárolt Rolls-Royce luxus coupét a brit autógyártás egyik ékkövének lehet tekinteni. Pazar megjelenése, áramvonalas kialakítása és a tekintélyt parancsoló külső azt jelzi, hogy tulajdonosa imádja a luxust. A gondtalan száguldásról egy V12-es 6,6 literes motor gondoskodik. A repülőgépmotorokat is gyártó brit cég 624 lóerős motort szerelt a kocsiba, így biztosítva a felhőtlen száguldást. Az autó prémium kategóriás üzemanyaggal működik, és egy 8 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik a hatalmas teljesítményű motor nyomatékának a megfelelő kiaknázásról. Az autó fogyasztása városi terepen 21,2 L/100 km, országúton 9,8 L/100 km, míg a kombinált fogyasztása 16,1 L/100 km. 

Az autó piaci értéke 95 millió forint. 

A Rolls-Royce a brit autógyártás egyik ékköveForrás: Shutterstock/Teddy Leung

2020-as Land Rover Range Rover SV Autobiography 5.0 V8

Az ismert luxusterepjárókat gyártó brit cég, a Land Rover egyik kimagasló teljesítményű autója. A Land Rover a Jaguar leányvállalata. Az autót 2020 folyamán vásárolta szintén Németországból a Bige-birodalom fő érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt.

A 2020-as Land Rover Range Rover SV Autobiography 5.0 V8Forrás: Shutterstock/BoJack

Az autó egy 5 literes 556 lóerős motorral rendelkezik, amely annak ellenére, hogy luxus városi terepjáró, a 4x4 összkerékmeghajtás miatt terepen is bátran használható, így akár vadászatokhoz vagy egyéb helyeken is gond nélkül bevethető. 

Az autó kombinált fogyasztása 12,8 L/100 km. Tehát ez sem a kis fogyasztású autók kategóriájába tartozik. 

A magas ára és a jókora üzemanyag-fogyasztás miatt kizárólag a gazdagok autója.
Az autó piaci értéke 72 millió forint, azonban mivel a Nitrogénművek Zrt. esetében egy páncélozott, golyóálló kiadásról beszélünk, ezért a fent megjelölt piaci érték többszöröse is lehet. 

2021 Bentley Flying Spur W12

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley a Rolls-Royce és az Aston Martin mellett a Föld egyik legismertebb luxusautó-márkái közé sorolható. A 2021-ben - tehát már a Bige elleni eljárás közben - vásárolt luxusjármű szintén Németországon keresztül érkezett a kartellező Bige László fiához.

2021 Bentley Flying Spur W12Forrás: Shutterstock/Gabo_Arts

A hatalmas kocsinak kifejezetten nagy a teljesítménye. A 2021-es Bentley Flying Spur egy 626 lóerős, 6 literes, 12 hengeres W12-es motorral rendelkezik, amelybe kettős megfúvású, avagy twin-scroll turbófeltöltőt helyezett a gyártó. A luxusgép mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 160 km/órás sebességre. 
A Bentley fogyasztása városi környezetben 18,6 L/100 km, országúton 10,2 L/100 km, míg kombinált fogyasztása 13,3 L/100 km.

Kimondottan óriási üzemanyag-fogyasztású motorral rendelkezik az autóForrás: Shutterstock/Haggardous50000

Az autó piaci értéke 84 millió forint. 

Jól látható tehát, hogy Bige László és családja még azután is szórja a pénzt és hivalkodik a gazdák megkárosításával szerzett vagyonával, hogy Bige ellen nyomozás indult.