Kevésen múlt, hogy két fiatal nem vert halálra egy házaspárt Borsodban. A férjnek így is maradandó fogyatékossága lett, a 17 éves fiú, és a 21 éves testvéréve úgy megverték. Minden ok nélkül kötöttek beléjük, aztán ütötték a férfit addig, amíg a jobb lábszárcsontja el nem tört.

A két fiatal 2020 nyarán, egy borsodi kistelepülésen az utcán sétált, amikor felfigyeltek egy házaspárra, és minden előzmény nélkül szidni kezdték őket. Odarohantak hozzájuk, a férjet először az idősebbik fejbe verte olyan erővel, amitől a férfi a földre esett, majd a másik fiú is megütötte.

A nő megpróbált a férje segítségére sietni, és

az idősebb támadót ruhájánál fogva próbálta elrángatni, mire a férfi a fején és a mellkasán is megütötte. A nőt ezután a fiatalabb fiú is elkezdte ütni.

A férjet

végleges mozgás-beszűkülés kialakulásával járó, súlyos törést szenvedett a jobb lábszárában. Feleségének lábszár zúzódása lett,

amely miatt később magánindítványt terjesztett elő.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatallal szemben közérdekű munka, míg felnőttkorú testvérével szemben felfüggesztett börtönbüntetést javasolt párfogó felügyelet elrendelésével.