Putyin szerint minden úgy halad Ukrajnában, ahogy tervezték

PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2022. március 3. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz biztonsági tanács tagjaival a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Andrej Gorskov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin élő televíziós műsorban beszélt, ahol az orosz biztonsági tanács tagjaival tárgyalt. Azt állította, az ukrajnai invázió a terv szerint halad, az orosz katonákat pedig igazi hősöknek nevezte.
Vágólapra másolva!

Putyin bejelentette, hogy posztumusz kitüntetést adományoz egy elesett orosz katonának, aki állítólag "felrobbantotta magát" egy gránáttal, hogy elkerülje a fogságba esést.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz biztonsági tanács tagjaival a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban, 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában Forrás: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Andrej Gorskov

Megint megismételte, hogy az ukrán és az orosz egy nép, de szerinte az ukránokat fenyegetik és agymosásnak vetik alá. Továbbra is azt hangoztatta, hogy Oroszország "neonácik" ellen harcol.

Putyin szerint a tervek szerint halad a "különleges katonai művelet" - az orosz elnök nem beszél háborúról -, minden kitűzött cél elértek.