Soros-akta címmel készített dokumentumfilmet Bohár Dániel, a Pesti TV riportere Soros György spekulánsról - írja a Pesti Srácok.

Egész életében a nyitottságot hirdeti, mégis hatalmas betonfalakkal veszi körbe magát egyesült államokbeli luxusotthonában Soros György.  

Soros György, a baloldali tőkespekulánsForrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A Pesti TV riportere elutazott a New York mellett található Long Islandre, hogy személyesen keresse fel a magyar származású amerikai milliárdost. Hogy mi történt a látogatás során? A filmből ez is kiderül. 

Soros György Budapesten született Schwartz Györgyként, 1936-ban nevet változtattak Sorosra, amely eszperantó nyelven (Soros apja eszperantista volt) azt jelenti, hogy "szárnyalni fog". Az eredmény ismert: Soros György a világ leggazdagabb emberei közé repítette magát. 

Az egy év alatt elkészült filmben az alkotók forgattak New Yorkban, Washingtonban, Londonban, Brüsszelben és Budapesten is. Neves szakértőket, politikusokat és Soroshoz közel álló embereket szólaltattak meg, vagy próbáltak szóra bírni. Az életrajzi dokumentumfilmnek aktualitása is van, hiszen Soros György már 1989 óta aktívan kiveszi a részét az ukrán események alakulásából. Több üzleti érdekeltsége is van az országban.

A Soros-akta előzetesét elsőként a PestiSrácok.hu-n és a Pesti TV-n láthatják a linkre kattintva.