A kormánypártok szerint a háború vagy béke, kudarcos múlt vagy sikeres jövő között kell dönteni április 3-án

Orosz hadművelet - Kocsis Máté sajtótájékoztatója a honvédelmi és rendészeti bizottság üléséről, Ukrán válság, Ukrajna
Budapest, 2022. február 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a sajtónak, miután részt vett az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésén az Országházban 2022. február 25-én. Az ülésen honvédelmi és rendvédelmi vezetők adtak tájékoztatást az Ukrajnában kialakult helyzetről. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A tét óriási a vasárnapi választáson: háború vagy béke, kudarcos múlt vagy a sikeres jövő között kell dönteniük a választópolgároknak - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok programjának bemutatásakor az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté mindenkit arra biztatott, hogy április 3-án mindkét szavazatával támogassa a Fidesz és a KDNP listáját és egyéni jelöltjeit.

Kijelentette, hogy csak a Fidesz képes megőrizni Magyarország biztonságát, megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat, csak a Fidesz fogja megtartani a családtámogatásokat és tudja egy válság idején működtetni a gazdaságot.


A politikus kitért arra, hogy április 3-án egy gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelyen az emberek megvédhetik a gyermekeket, és megakadályozhatják a baloldalt abban, hogy eltörölje a gyermekvédelmi törvényt. A Fidesz frakcióvezetője ezért arra kért mindenkit, hogy szavazzon négy nemmel a referendumon, az országgyűlési választáson pedig a "nyugodt kormányzás, a béke és a fejlődés mellett döntsön".

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Balogh Zoltán


Kocsis Máté az M1 és a Kossuth Rádió műsorában is arról beszélt: most vasárnap a választóknak el kell utasítaniuk azt a baloldali javaslatot, hogy Magyarország fegyvereket és katonákat küldjön Ukrajnába.

- szögezte le, hozzátéve, hogy a baloldal veszélyes politikája és felelőtlen nyilatkozatai belesodorhatják a háborúba Magyarországot.
A második legfontosabb feladatnak annak a baloldali javaslatnak az elutasítását nevezte, hogy zárják el Magyarország elől az orosz gázt.

- fejtette ki. Hozzátette, hogy egy ilyen lépés óriási gazdasági válságot okozna, és a háztartásokat is rendkívül nehéz helyzetbe hozná.
A Fidesz frakcióvezetője úgy értékelt: azért is sorsdöntő a vasárnapi választás, mert Magyarország nem térhet vissza a kudarcos múltba.

- mondta Kocsis Máté, hozzátéve, hogy ebből nem kérhetnek a magyarok, és most vasárnap ezt is el kell utasítani.

A közmédia március 16-ától három héten keresztül - szerdánként és csütörtökönként - az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában biztosított lehetőséget az országos listát állító hat pártnak, illetve pártszövetségnek, hogy élő adásban mutassa be választási programja fő gondolatait. A pártok szereplési sorrendje megfelelt annak, ahogy - a Nemzeti Választási Bizottság február 26-án tartott sorsolásának eredményeként - a pártlisták megjelennek a szavazólapon, így elsőként az ellenzéki pártszövetség kapott ötperces bemutatkozási lehetőséget, utolsóként pedig a Fidesz-KDNP.