Tegnap is többszáz migránst fogtak Magyarországon

kerítés Magyarország nem Európai Uniós országgal határos határán
kerítés Magyarország nem Európai Uniós országgal határos határán
Vágólapra másolva!
Április 5-én 0 óra és 24 óra között összesen 210 migránst tartóztattak fel és 195 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen hazánkba.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Hóduna, Kelebia, Petőfiszállás, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 145 migránst állítottak meg Ásotthalom, Kiszombor, Pusztaszer, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Szeged-Szőreg közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Fertődnél.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, jemeni, koszovói, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 13 esetben összesen 195 embert akadályoztak meg a rendőrök abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen.

Bács-Kiskun megyében 7 esetben 60 embert, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 135 embert.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 emberrel, míg közokirat-hamisítás miatt 3 emberrel szemben indult büntetőeljárás.