Bár mindenhol arról beszél Jakab Péter, a Jobbik újraválasztott elnöke, hogy a Fidesznek rettegnie kell tőle, mégis hétfőn nem ő beszél pártja nevében napirend előtt, hanem a korábban náci karlendítéses botrányba keveredő Z. Kárpát Dániel. A Jobbikban bár Jakabot újraválasztották a hétvégi tisztújító kongresszuson, de a párt továbbra sem tisztázta, hogy miért hallgattak hónapokon keresztül arról, hogy Szilágyi György korábbi alelnök barátnőjét egy zárt pártrendezvényen meg akarták erőszakolni még tavaly decemberben. 

Az ügyet le akarta tagadni, nem beszél az áldozatról és bocsánatot sem kért a Jobbik újraválasztott elnöke, Jakab Péter a súlyos szexuális botrány miatt. Múlt hét csütörtökön robbant a hír, hogy tavaly decemberben egy Ököritófülpösön tartott disznóvágáson a párt egyik politikusa megpróbálhatta megerőszakolni Szilágyi György 24 éves élettársát. Szilágyi azt mondta: személyesen mondta el a történteket Jakabnak, mégis mást állítottak a közleményben. 

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn napirend előtt néma marad. A pártban múlt héten robbant ki a korábban nem látott szexuális erőszakolási botrányForrás: MTI/Kovács Attila

A hatalmas botrány ellenére Jakab Péter többször arról beszélt, hogy a Fidesznek továbbra is rettegnie kell tőle. Ennek ellenére Jakab Péter hétfőn az Országgyűlésben nem szólal fel napirend előtt, pedig a korábbi ciklusban mindig ő beszélt pártja nevében. Helyette a náci karlendítéses botrányba keveredett Z. Kárpát Dániel kap szót.