Bayer Zsoltot a nyilvános halállistájukra tették az ukránok

könyv, vadászat, bemutató, író, sajtótájékoztató, BAYER Zsolt, SEMJÉN Zsolt
Vágólapra másolva!
Ismét bővítette halállistáját a Mirotvorec. Ezúttal Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája került fel a szélsőjobboldali internetes oldal Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára - írja a portál. A Magyar Nemzet szerint az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, akikről olyan személyes adatokat is nyilvánosságra hoztak, mint például a születési dátumuk, útlevélszámuk és lakcímük.
Vágólapra másolva!

A weboldal hazug vádakat sorol fel Bayer Zsolt ellen. Emellett néhány cikkét is felidézik. Megjelenik köztük például azon írása, amelyben Olekszandra Koval közleményét idézi: "az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató arról beszélt korábban, hogy minél hamarabb el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket."

Bayer Zsolt videójából egy részlet Forrás: Magyar Nemzet

Bayer Zsolt szerint olyan orosz szerzőkről van szó, mint például Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy Mihail Bulgakov.

– tette hozzá a publicista. Bayer Zsolt egy másik írásában annak is hangot adott, hogy ukránok tolvaj vagy tolvajnak vélt, tolvajnak kikiáltott embereket a nyílt utcán oszlopokhoz, fákhoz kötöznek ki, az alsóruhájuktól megfosztják őket, aztán botokkal vagy ököllel félholtra verik, majd ott hagyják őket. Az ezt alátámasztó videófelvételek gyakorlatilag az egész világot körbejárták.

– írta Bayer Zsolt, rámutatva arra, hogy

Ukrajna uniós csatlakozását sürgetik Brüsszelben, közben pedig Magyarország és Lengyelország ellen folytatnak jogállamisági eljárást.

A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krím-félszigetet és de facto elfoglalta Donbasz egy részét.

Orbán Viktor is fent van a listán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A halállistaként ismert felsorolásban szerepel többek között:

  • Orbán Viktor miniszterelnök
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
  • Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke
  • Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos

Egy kislányt is felvettek a halállistára

A nevek között van továbbá egy 14 éves ukrán kislány is, akit két éve tartanak a Mirotvorec szerzői Ukrajna ellenségének. A luhanszki (orosz) Faina Szavenkova azzal vívta ki a csoport haragját, hogy 12 évesen az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek címzett videóüzenetében szót emelt a Donbaszban élő gyermekek védelme érdekében.

– írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik:

az oldalon több mint négyezer újságírót listáztak, feltehetőleg a megfélemlítés céljából: gyakorlatilag mindenkit Ukrajna ellenségének kiáltottak ki, akiknek más véleményük van, mint a hivatalos ukrán álláspont.

Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.