Hollandiában fogták el az évekkel ezelőtti bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A férfit most hozták Magyarországra, ahol a budapesti nyomozók őrizetbe vették - írja a police.hu.

A magyar hatóságok által három évvel ezelőtt kiadott európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján 2022 májusában a holland rendőrök Amszterdamban fogtak el egy 64 éves ghánai-magyar kettős állampolgárt. A férfi a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály pénzmosás bűntett miatt folytatott nyomozásának adatai szerint hat bankszámláján mintegy húszmillió forintnyi, csalásokból származó pénzt fogadott, majd vett fel. A 2016-ban indult eljárásban a bűncselekmények elkövetésében résztvevő bűntársakat a fővárosi gazdaságvédelmi nyomozók korábban azonosították, ellenük már jogerős bírósági ítéletek születtek. A kettős állampolgárt most sikerült elfogni, őt augusztus 5-én a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai repülőgéppel hozták Magyarországra.

A férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói vették át. A gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit azóta a bíróság el is rendelt.