Több mázsa tanzániai drogot hozott be az országba egy ír-magyar páros - videó

letartóztatás bilincs rendőrség bűnöző
Vágólapra másolva!
Hat év után sikerült elfogni a magyar-ír drogkereskedő páros ír tagját, a 76 éves férfit a napokban szállították Magyarországra - írta honlapján a rendőrség. 
Vágólapra másolva!

A nyomozók még 2016-ban indítottak büntetőeljárást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, miután olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy magyar és egy ír férfi khat, vagyis kábítószer szállítmányozásával foglalkozik.

A több országot átszelő drogbizniszt F. J. magyar állampolgár és M. J. O. ír állampolgár 2015 júliusa óta űzte.

A szárított növénytörmeléket zsályának álcázva légi úton hozatta be Tanzániából Magyarországra az ír férfi.

Egy év alatt összesen 19 alkalommal, összesen több mint hatezer kilogramm khat került át Tanzániából az Egyesült Királyságba. Az utolsó két szállítmány – mely 2016 tavaszán érkezett hazánkba, és együttesen közel 700 kilogrammot nyomott – a célországba nem jutott el, mert

a nyomozók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lecsaptak az árura, s lefoglalták.

A magyar férfit még akkor elfogtak, és a büntetőeljárást le is folytatták vele szemben, az ír elkövetővel szemben azonban kicsit hosszabbra nyúlt az eljárás, mivel a férfi nem volt Magyarországon.

Az Európai Nyomozási Határozatnak köszönhetően az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ, vagyis a NEBEK munkatársai

a múlt héten szállították Magyarországra,

majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a KR NNI munkatársainak bilincse kattant a kezén. A nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Címlapi képünk illusztráció!