Nacsa Lőrinc: Ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben

NACSA Lőrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kormánypártok szerint egyre jobban "ködösít" a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben, ami az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

„A baloldal napról napra egyre jobban ködösít a guruló dollárok kapcsán" - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
A kormánypárti politikus az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezte az ügyet, hangsúlyozva: jó lenne végre tisztán látni, ezért továbbra is várják a "dollárbaloldal" válaszait.

Hangsúlyozta:

a baloldali pártok több hónappal ezelőtt buktak le azzal, hogy 3 milliárd forintot kaptak külföldről a kampányukra,

de a mai napig nem derült ki, hogy kik adták össze ezt a rengeteg pénzt, és mit kértek cserébe a támogatásért.

Hozzátette: bár korábban azt állították, hogy adakozni csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján keresztül, útlevélszám megadásával lehetett, mára kiderült, hogy ez hazugság.

Nacsa Lőrinc azt mondta,

Márki-Zay Péter, "a dollárbaloldal miniszterelnök-jelöltje" bevallotta, hogy nem csak magyar állampolgárok adhattak pénzt a kampányra,

Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója és az Action for Democracy vezetője pedig "kikotyogta", hogy a szervezet direktben keresett fel támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül is.

Közösségimédia-kampánynak azonban semmi jele nincs a szervezet Facebook-oldalán - jegyezte meg a KDNP politikusa.