A hétvégére enged a fagy, de jön helyette valami más

hideg időjárás tél szél szélvihar minusz
Debrecen, 2017. január 6. A hideg időhöz öltözött járókelő a debreceni Kossuth téren 2017. január 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Szerda
Az ország délnyugat felén változóan felhős lesz az ég, a Mecsek térségében gyenge hószállingózás is előfordulhat. Máshol ragyogó napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Az országos fagy után délutánra 0 és +5 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök
Túlnyomóan napos, száraz, hideg téli idő várható. Reggel -11 és -3, délután 0 és +6 fok valószínű. Mérsékelt marad a délkeleti szél.

Péntek
A napsütés mellett észak felől többször megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék ebből nem alakul ki. Az északnyugati szél megélénkül. Fokozatos enyhülés veszi kezdetét: délután már +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombat
Északnyugat felől további felhősödés valószínű, de csak elvétve fordul elő zápor, a hegyekben gyenge havas eső, vagy hózápor. Az északnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap
Gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak néhol fordul elő zápor. Délutánig erős lesz az északnyugati szél. 5 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.