Oktatási Mérföldkövek: néhány kattintással elérhetők az oktatási életút adatai

Matematika érettségi 2014
Debrecen, 2014. május 6. Egy diák a középszintű matematika érettségi vizsgán a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban 2014. május 6-án. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1278 helyszínen 80 144 diák, emelt szinten 82 helyszínen 3897 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Új szolgáltatással segíti a továbbtanulni vágyókat és a munkaerőpiacon aktívakat az Oktatási Hivatal: az Oktatási mérföldkövek webfelületén 2006-tól elérhetők a legfontosabb oktatási adatok.
Vágólapra másolva!

Diákigazolvány, érettségi, nyelvvizsga-bizonyítvány, diploma – minden egy helyen az Oktatási Hivatal új szolgáltatása, az Oktatási Mérföldkövek webes felületén.

Csak néhány kattintás, és ügyfélkapus bejelentkezést követően időrendben, jól áttekinthetően böngészheti oktatásiéletút-adatait. Láthatja, mettől meddig mely oktatási intézménybe járt, ellenőrizheti érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványát, valamint diákigazolványának adatait. A felsőoktatási képzésekre kattintva pedig nyomon követheti, hány félévet tanult állami ösztöndíjas, illetve költségtérítéses képzésben.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A köznevelésben, illetve a felsőoktatásban dolgozók még alkalmazotti jogviszonyunkról is informálódhatnak, sőt az érintettek szaktanácsadói, szakértői vagy vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adataikat is megtekinthetik a webfelületen. Az információkról igazolás is kérhető, ha pedig az adatokat hiányosnak vagy hibásnak találjuk, jelezhetjük a hivatalnak.

A rendszerben az oktatási igazolványok adatai 2003-tól, a köznevelési, érettségi adatok 2005-től, a felsőoktatási adatok 2006-tól, a nyelvvizsga-adatok pedig 2007-től érhetők el.

A szolgáltatás a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás tovább-fejlesztése elnevezésű kiemelt európai uniós projekt támogatásával jött létre.