Lehet, hogy soha nem kerül börtönbe a hős rendőrt halálra szúró budapesti férfi

Baumann Péter, rendőrgyilkosság
Budapest, 2023. január 13. Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény a januárban egy rendőrt több késszúrással halálosan megsebesítő férfiről – tudta meg a Madiner. A férfit továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik, és az is elképzelhető, hogy soha nem kerül börtönbe.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészségtől a Madiner megtudta, hogy a több a rendőr gyilkossággal gyanúsított férfi továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll. És, ahogy fogalmaznak,

a fogvatartás helye nem változott, így a férfi nem börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van.

Az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát. És ez alapján indítványozta az ügyészség a férfi kényszergyógykezelését.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bíróság ennek helyt adott.

Ezen információk alapján az valószínűsíthető, hogy a férfi nem beszámítható.

A büntetőeljárást ezzel együtt le kell folytatni, ha viszont a férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelést. Hogy ez meddig tart, azt az orvosok mondják meg.

A gyanú szerint a férfi január 12-én éjszaka több rendőrt megsebesített, egyet pedig halálra szúrt.

A menekülő férfit a rendőrök csak úgy tudták elfogni, hogy lábon lőtték.