Megdöbbentő bejegyzést tett közzé a rendőrgyilkos a Facebookon, mielőtt ölt

Rendőrgyilkosság Újbudán, újbuda, XI.kerület, három rendőrt megkéseltek, rendőr, késelés, lövés, támadás, rendőr, gyilkosság, 2023.01.13.
Vágólapra másolva!
A brutális tette előtti napon be akart törni egy szolnoki laktanyába az a férfi, aki a múlt csütörtökön három, a megfékezésére kiérkező rendőrt is megkéselt XI. kerületi lakóhelyén, a mindössze 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmestert meg is ölte. Kiderült, hogy talán bosszút akart állni a rendőrökön, és szándékosan akart a közelükbe kerülni - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk megtalálta azt az álprofilt a Facebookon, amelyen a 35 éves ámokfutó már a gyilkosság napján is rendőrökkel kapcsolatban posztolt. Bejegyzésében azt írta:

Elképzelhető, hogy a hidegvérű férfi valamiféle bosszúból akart szándékosan a rendőrök közelébe kerülni, egyszerűen le akart velük számolni.

A lap egészen furcsa, rettenetes és zavaros írásokat talált 35 éves férfi közösségi oldalán kutakodva. A korábban az építőiparban dolgozó férfi valamilyen igazságosztónak hihette magát, és a megosztásai alapján többek között eltűnt emberek esetei foglalkoztatták.

Abszurd, de a közelmúltban még egy rendőrnek készülő fiatalember sajnálatos haláláról is megemlékezett.

A férfi előszeretettel hirdette egy új világot létrehozni akaró szekta tanait is, amelyekkel büszkén azonosult. Képzelgéseiben rendszeresen írt természetfeletti erőkről és démonokról, az ámokfutása előtt is „démonokat vadászva" dörömbölt az ajtókon. A rendőröket végül azután hívták rá, hogy az idős Marika néni lakásába be is tört.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi ügyvédje elmondta: védence a vallomása szerint azért ment fel késsel az idős szomszédjához, mert „aggasztó, nyöszörgő” hangokat hallott a lakásából, a kést pedig azért vette magához, hogy szükség esetén megvédje az asszonyt.

– magyarázta lapunknak dr. Mikófalvi Ádám, aki arról egyáltalán nem akart nyilatkozni, hogy Sz. Szilárd a gyilkosságot megelőző nap a szolnoki laktanyánál randalírozott.

Akkor a kocsijával leparkolt a bázis előtt, ahol zavartan kiszállt, majd szóváltásba keveredett a fegyveres biztonsági őrrel.

Összesen hét rendőr intézkedett vele szemben rendzavarás és garázdaság miatt,

majd eljárást is indítottak ellene, amiért bódult állapotban vezetett. Állítólag a rendőröknek azt is mondta, hogy robbanószer van az autójában, de az átvizsgálás után kiderült, mindez hazugság. A Blikk úgy tudja, a rendőrök bevitték a pszichiátriára, ahonnan másnap, miután kitisztult, elengedték.