Nyomtatott útlevelekkel akart kutyákat csempészni egy román nő

A csomagtartóban talált kutyák
Vágólapra másolva!
Egy nő kiskutyákkal a csomagtartójában szeretett volna eljutni Németországba, azonban a magyar ellenőrök megállították. Ekkor derült, hogy a kutyák szállítása semmilyen szabályoknak nem felelt meg.
Vágólapra másolva!

Moldovából Németországba szeretett volna eljutni egy román nő, akit az M1-es autópálya Concó pihenőjébe kisértek ki a NAV ellenőrök rutinellenőrzésre. Az autó csomagtartójában két rozsdás ketrecben öt Golden Retriever jellegű kölyökkutyát találtak, ezért ellenőrizték a papírjaikat.

Az útleveleket nézve azonnal látták az ellenőrök, hogy valami nincs rendben, ugyanis azok láthatóan házilag készültek egy színes nyomtatóval, valamint a papírok szerint a kutyák felnőttek voltak, amit ránézésre meg lehetett cáfolni.

A csomagtartóban talált kutyák Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az ellenőrök által értesített állatorvos megállapította, hogy a kutyáknak se oltásuk, se chipjük és eredetei okmányaik sincsenek.

A hamis papírokat az ellenőrök lefoglalták, a kutyák utazását pedig megtiltották, így a nő egyedül utazott tovább, az állatokat pedig magyar alapítvány befogadta.