Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

HÁBORÚ - Megkezdődött Izrael és a Hamász közötti négynapos tűzszünet utolsó napja. A megállapodásban foglaltak szerint folyamatos a túszcsere.
Az orosz-ukrán fronton viszont nem csitulnak a kedélyek. A két ország minden eddiginél nagyobb dróncsatát vív egymással. A háborút a tél beköszönte tovább nehezíti.

PAKISZTÁNI SZMOG - A szmog elnyeli a pakisztáni Láhort! Egykor a kertek csodálatos városa volt, mára viszont szörnyű állapotok uralkodnak. A szmog a szálló porral keveredve pedig emberek ezreit betegíti meg.

MIKOR HÍVJUNK MENTŐT? - Nincs rosszabb, mint egy lázas, beteg, fulladozó vagy sérült gyermekkel elakadni a csúcsforgalomban, vagy őrült tempóban vezetni a legközelebbi kórházig. Sokszor eszünkbe sem jut ilyenkor mentőt hívni, pedig a mentősök már a helyszínen segíthetnének a gyermeken, és a kórházba jutást is meggyorsíthatják.

GUMICSERE - Ezekben a hetekben csúcsforgalom van a gumiszerelő műhelyekben. A hosszabb ideig tartó szép őszi időjárás miatt sokan most cserélték le a nyári abroncsaikat. A rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy a téli gumik állapotára vonatkozó előírásokat mindenkinek be kell tartania.

VÉRADÓK NAPJA - Ezen a napon köszönjük meg minden véradó önkéntesnek, amit embertársainkért tesznek.

KARÁCSONYFA - Vasárnap kivágták és elindult, hétfő reggel pedig megérkezett az ország 2023-as karácsonyfája a Kossuth-térre. A Magyar országgyűlés választja ki minden évben egy pályázat alapján, hogy melyik fenyő válhat a Kossuth-tér karácsonyi csodájává.

LIGETPROJEKT - Egy látványos és interaktív tárlat idézi fel a Ligetprojekt 10 éves történetének legfontosabb állomásait és eredményeit a Néprajzi Múzeumban. A Városliget megújulásának első tíz évében óriási átalakuláson ment keresztül a környék. Ez pedig pontosan lekövethető az ingyenesen látogatható több mint háromszáz négyzetméteres kiállítótérben.

JUNIOR PRÍMA - 10 kiemelkedő, fiatal tehetséges művész kapta meg a magyar zene egyik legfontosabb elismerését. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriát a 2023-as évtől kiterjesztették, hogy a zenei élet szélesebb palettáját fedje le. Ezt a célt szolgálja a megújult zsűri, valamint az idei jelöltek és a díjazottak zenei sokszínűsége is.

ÉLMÉNY A TEREPEN - Off-road autózás és Honeybest koncert is várta a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket és szüleiket a Hungaroringen. A rendezvény segíti a fiatalokat a kórházban töltött időszak után, hogy élményekkel gazdagabban térjenek vissza a hétköznapokba.

KIVÁLÓSÁGOK - Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. Az elvégzett második osztálytól egészen a mesterdiploma megszerzéséig részesülnek segítségben a programban résztevevők. Stábunk beszélgetett egy egészen pici támogatottal, és egy már diplomás, elhelyezkedett pályakezdővel is.