Nincs vége a Katona József Színház gátlástalanságának: a főrendező a Facebookon reklámozza Karácsony Gergely kormányszidalmait

Máté Gábor, Ascher Tamás,
Vágólapra másolva!
Máté Gábor, a Gyurcsány-párttagoknak 30 százalékos kedvezményt adó Katona József Színház igazgatójának főrendezője, Ascher Tamás nyílt hűségnyilatkozatot tett Karácsony Gergelynek. A bejegyzés annak tükrében is borzasztóan szánalmasnak hat, hogy a Katona József Színház fenntartója a Fővárosi Önkormányzat. Máté Gábor korábban 6,3 millió forintos jutalmat kapott Karácsonytól. 
Vágólapra másolva!

2023 novemberében újabb, nagyon súlyos botrány robbant ki a Katona József Színház körül, miután kiderült, hogy a baloldali színház 30 százalékos kedvezményt biztosított a Gyurcsány-párt tagjainak. Talán nem kell különösebben részletezni, miért problémás az, ha egy kulturális intézmény párttagoknak kínál akciót.

Ennek ellenére a színház vezetősége, ideértve a korábbi súlyos szexuális zaklatási botrányt éppen a Gyurcsány-párt segítségével megúszó igazgatót, Máté Gábor úgy csinál, mintha nem történt volna semmi különleges. Azzal védekeznek, hogy nem tudtak a kedvezményről, így az a közönségszervezők hibája. A mosdatásban segítségükre volt a baloldali színházi világ színe-java, akik vagy nem reagáltak a sajtómegkeresésekre, vagy megpróbálták bagatellizálni az ügyet.

A mostani botrány egyik fontos eleme, hogy Máté Gábor 6,3 milliós jutalmat kapott Karácsony Gergelytől. A jutalom annak fényében különösen hat, hogy pár hónapja még azzal plakátolta ki Karácsony Gergely Budapestet, hogy nincsen pénze a fővárosnak.

Most pedig Ascher Tamás, Máté Gábor egyik legfőbb bizalmasa és főrendezője nyíltan hitet tett Gyurcsány-bábja, Karácsony Gergely mellett. Alább látható Ascher Tamás szánalmas hűségnyilatkozata.

Forrás: Ascher Tamás / Facebook

Nagy bajban Máté Gábor: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Mint arról korábban beszámoltunk, a korrupció ezen speciális, színházi formája kapcsán a politikai felelősség kérdése egyértelműen felvetődik: egy önkormányzatnak felelősen kell gazdálkodnia, itt pedig konkrétan az adófizetők pénzéből akarják kiegészíteni a DK-s párttagok jegyárkedvezményét – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A szakértő szerint az ügyben a hűtlen kezelés gyanúja vetődik fel. A Századvég jogi igazgatója azt is kijelentette, hogy az ügy morálisan elfogadhatatlan, az átlagembernél sokkal tehetősebb baloldali politikusoktól pedig arcátlan, hogy elvárják, hogy kedvezményes jegyeket igénybe véve nézhessenek meg színházi előadásokat. Hozzátette: ebből is látszik, hogy ők nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.