„Egy ripacs újabb hazugsága” – felháborodtak a budapestiek Karácsony Gergelyen

havazás, budapest, időjárás, hó, 2023. 12. 23.
Vágólapra másolva!
Ismét teljesen megbénult a főváros, miután órákon át szakadt a hó. A főpolgármester többórás fáziskéséssel reagált, ami rengeteg embert felháborított.
Vágólapra másolva!

Már több órája intenzíven esett a hó a fővárosban, teljesen megbénult a közlekedés, az utakon, járdákon több centis hó és latyak halmozódott fel szombaton, amikor Karácsony Gergely többórás fáziskéséssel, amikor már 7 órája szakadt a hó, Facebook-oldalán jelentkezett a katasztrofális hóhelyzettel kapcsolatban.

Egyetlen takarítóautó sem volt a forgalmas Hungária körúton Forrás: Origo

Bejegyzésében azt írta, több mint 50 hókotró dolgozik az utakon, és „az utak síkosság-mentesítését segíti, hogy az FKF az elmúlt éjszaka, és napközben is preventív szórást végzett Budapesten”. Ez mondjuk a legtöbb budapestinek nem tűnt fel.

Karácsony előtt egy nappal, amikor az emberek még az utolsó vásárlásokat végzik, amikor már mindenki igyekezne haza, hogy ráhangolódjon az ünnepre, akkor fulladt megint teljes káoszba a fővárosi közlekedés.

Olvasóink több kerületből is arról számoltak be, hogy járhatatlanok az utak, több buszjárat kimaradt, buszok fordultak keresztbe az utakon, lehetetlenné téve a közlekedést.

Összeomlott a tömegközlekedés is, rengeteg járat kimaradt, buszok akadtak el a hó miatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A főpolgármester bejegyzése alatt is záporoztak a dühös kommentek.

– írta az egyik kommentelő. A kerület egy másik lakosa megerősítette, hogy sem hókotró, sem sószóró autót nem látott.

„Így igaz. Ezért érzem kicsit polgárpukkasztónak a "teljes készültséggel" való takarítást. A legutóbbi hóesés vége után 3 nappal próbáltunk telefonálgatni, hogy legalább 1 hókotró látogassa meg a környékbeli utcákat, mert érintetlenek” – írta egy másik lakos, hozzátéve, hogy neki azért tetszik a hóesés, kisgyerekkora óta nem volt hó karácsonykor,

De a valóság az, hogy nincs hókotrás, sem síkosságmentesítés Nincs hókotró a kerületben sem. A buszok nem járnak, az elakadt buszok is magukra hagyva vesztegelnek.

Olvasóink hasonló dolgokról számoltak be a 22. kerületből is.

"Délután öt körül próbáltam hazamenni, de az összes busz késett. Az egyik forgalmas főúton, ahol három buszjárat is jár, egy busz keresztbe fordult az úton, annyira csúszott.

– írta egyik olvasónk.

A főpolgármester posztja alatt egy kommentelő arról írt, hogy a Budakeszi út, Hűvösvölgyi út szintén elesett.

Ez így egy ripacs újabb hazugsága, hogy takarítanak

– fogalmazott, míg egy másik hozzászóló azt írta:

– tette fel a jogos kérdést utalva Mártha Imrére, a luxusban élő Gyurcsány-fiókára, a közműcégek vezetőjére.

Mártha Imre láthatóan semmit nem tesz azért, hogy a főváros felkészüljön a hóesésre, mégis 8 milliós prémiumot kap Karácsony Gergelytől Forrás: MTI/Nagy Lajos

Hiszen, ez idén már nem az első alkalom, hogy egy havazás miatt teljesen megbénul a főváros. Láthatóan Mártha Imre nem tesz semmit azért, hogy felkészüljenek a hóhelyzetre.

Így még inkább felháborító, hogy – ahogy arról beszámoltunk – Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján Mártha Imre

hatalmas prémiumban részesülhet idén, a milliárdos üzletember így további nyolcmillió forinttal gazdagodhat.

Vasárnap reggelre egyébként a meleg idő és az eső miatt rengeteg hó elolvadt, ami azonban

csak latyakot okozott, szuper-vízálló hótaposó nélkül nem éri meg most sem kimenni az utcára. Megvan a böjtje annak, hogy tegnap nem takarították le az utakat.

Ráadásul a latyak miatt az utak is csúszósak maradtak.

Hóból latyak - nem lett jobb a helyzet, mivel nem sikerült eltakarítani a havat tegnap Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az újabb havazás tehát újabb káoszt okozott Budapesten. Emlékezetes, idén november 30-án is összeomlott a főváros közlekedése pár centi hó miatt. Nemrég beszámoltunk róla, hogy az egyik téli reggelen alig egy fél óra alatt beborította a hó Budapestet.