Több tonna kábítószert csempészett Tanzániából egy idős férfi - videó

Vágólapra másolva!
Egy 76 éves ír férfi szervezésében szűk egy év alatt több tonna kábítószert csempésztek át Tanzániából az Egyesül Királyságba Magyarországon keresztül. Az itthoni ügyintézésben egy magyar társa segített neki.
Vágólapra másolva!

Az ír férfi 2015 nyarától 2016 tavaszáig szervezte a Tanzániából származó, khat nevű kábítószer csempészését Magyarországon keresztül az Egyesült Királyságba.

A növényi törmeléket zsályának álcázva repülővel hozatta be Magyarországra.

A küldemények vámkezelésével és a továbbszállítással kapcsolatos ügyintézéssel egy magyar férfit bízott meg. A szabad forgalomba bocsátás után a társ intézte a raktározást, átcsomagolást és átcímkézést.

Az árut ezek után, mint műszak cikket fuvarozók vitték Németországon keresztül az Egyesül Királyságba.

A vámot és a szállítással kapcsolatos költségeket az ír férfi elutalta a magyar társának.

A társ az ügyintézéseknél az egyik barátja cégének adatait használta, és a cég XIII. kerületi irodájában csomagolta át a drogot.

A férfiak 9 hónap alatt több mint 6 tonna kábítószert csempésztek át Tanzániából az Egyesül Királyságba.

Az utolsó két szállítmány, közel 700 kiló drog már nem jutott ki az országból, a rendőrök lefoglalták a reptéren.

Az ügyészség az ír férfit kábítószer-kereskedelemmel vádolja, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre és utasítsa ki az országból. A férfi tavaly augusztusban adta ki az Egyesült Királyság Magyarországnak, azóta letartóztatásban van. A társa ellen már korábban vádat emelt az ügyészség – írja a Fővárosi Főügyészség.