Megalázóan bizonygatják hűségüket Gyurcsány Ferencnek a párt új szerzeményei

Vágólapra másolva!
Abszurd pillanatokban lehet részük azoknak, akik figyelemmel követik a Gyurcsány-párt új igazolásainak közösségi médiás tartalmait. Gyurcsány Ferenc sorra hívja át pártjába a baloldali pártok politikusait, akik hol megalázó, hol szórakoztató módon a nyilvánosság előtt tesznek hűségesküt neki. Volt olyan közülük, aki azt bizonygatta, hogy minden pénteken megnézi a Gyurcsány-féle párttévé esti adását. Gyurcsány Ferenc bármit megtehet a baloldalon. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben, hónapokban a különféle baloldali pártok politikusai tömegesen vándoroltak át Gyurcsány Ferenc pártjába. Gyurcsány eddig is kontrollálta a baloldalt, de most minden eddiginél egyértelműbben teszi.

Gyurcsány-hatás

A közvélemény-kutatások már régóta Gyurcsány pártját mérik a baloldal vezető erejének. Ez pedig vonzó karrierlehetőséget nyújt a hatalomra és pénzre ácsingózó baloldali politikusoknak, akik közül egyre többen választják Gyurcsány Ferenc pártját.

Kifejezetten szembetűnő, hogy a párt új igazolásai mindent megtesznek annak érdekében, hogy beférkőzzenek Gyurcsány bizalmába. Páran közülük hajlandóak elmenni a teljes abszurditásig, hogy bizonyítsák hűségüket.

Ez az apróbb mozzanat is Gyurcsány Ferenc erejét mutatja, és azt, hogy nemcsak a szövetséges baloldali pártok vezetői, hanem saját párttársai is tartanak tőle.

Bizonyítani akarnak

Szücs Balázs, Erzsébetváros volt párbeszédes polgármestere tavaly novemberben váltott pártot, azóta a régebbi párttagokat megszégyenítő módon, robotszerűen osztja meg a Gyurcsányékhoz köthető híreket. Enyhén túllőtt a célon, amikor egyik posztjában görcsösen bizonygatta párthűségét.

- írta ki közösségi oldalára, hogy minden pénteken megnézi a Gyurcsány-féle párttévé esti műsorát. Mintha kötelezően elő lenne számára írva, mit kell csinálni péntekenként.

Forrás: Szücs Balázs - Facebook

Szücs annyira teper Gyurcsány kegyeiért, hogy külön posztban köszöntötte a szintén a Gyurcsány-pártot választó korábbi párbeszédes Kocsis-Cake Oliviót. A baloldali politikus Gyurcsány Ferenc invitálása előtt, tavaly augusztusban még büszke párbeszédes volt, nagy lendülettel fotózkodott Karácsony Gergellyel, a párt korábbi társelnökével.

Nem akar lemaradni a bizonyítási versenyben a Momentum volt Pest megyei politikusa, Buzinkay György sem, aki azzal indokolta pártváltását, hogy csak Gyurcsánynéval nyerhet választást a baloldal.

Megmosolyogtató nézni, ahogy a volt momentumos politikus igyekszik kedvében járni Gyurcsány Ferencnek.

Pár napja arról posztolt, hogy egy fórumon beszélgetésbe elegyedett Gyurcsányék ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek (DEL) néhány tagjával. Az ifjú Gyurcsány-hívő az esemény után arra jutott, hogy "érdemi képviseletet mindenki számára csak egy nagy ellenzéki párt, a legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció nyújthat." Úgy látszik, Buzinkaynak végig kell járnia a pártranglétrát, és várakozásai ellenére legalulról kell kezdenie.

Forrás: Buzinkay György - Facebook

Szintén Gyurcsány Ferenc iránti lojalitását bizonygatja Déri Tibor újpesti polgármester, aki Buzinkayhoz hasonlóan a Momentumból érkezett. A polgármesterként bukott politikus büszkén tudatta követőivel, hogy január közepén Bősz Anett főpolgármester-helyettes kilátogatott az újpesti jégpályához, akivel még egy közös fotót is készíthetett. Mint ismert, Bősz azért fontos szereplő a budapesti politikában, mert Gyurcsány Ferenc őt rendelte Karácsony Gergely mellé segítségként.

Forrás: Bősz Anett - Facebook

A legnagyobb váltás kétségkívül Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselőé volt, aki jobbikosként kötött ki Gyurcsány Ferencnél. Mostanra már annyira magáénak tudja a Gyurcsány-imádatot, hogy egyenesen arról ír, a Gyurcsány-kormány idején jobb volt, mint most. Pedig akkor csődközeli helyzetbe került az ország, mindennaposak voltak a tüntetések, amelyeket nem egyszer brutálisan vertek le a rendőrök, és a magyarok jelentős részének a megélhetése is veszélyben volt.

Ezek után nem meglepő, hogy Szilágyi szorgalmasan osztogatja a pártközpont tartalmait, és a borítóképén is a Gyurcsányné-féle megmosolyogtató "árnyékkormányt" élteti.

Közel sem mindennapos, ahogyan ezek a politikusok váltottak: nemrég még egy másik párt sikeréért harcoltak, mostanra viszont már Gyurcsány Ferenc politikai üzeneteit közvetítik.