11 éve nem tud elválni férjétől egy budapesti nő

kapcsolat, veszekedés, konfliktus
Vágólapra másolva!
Rekordhosszú bontóperben harcol Tímea a férjével. A nő 11 éve nem tud elválni férjétől.
Vágólapra másolva!

Ilyenről még a több évtizedes praxissal rendelkező jogászok sem hallottak! Immáron 11 éve járja a bíróságokat és a különböző tárgyalótermeket egy budapesti hölgy, hogy elváljon férjétől - írja a Blikk.

Az elhúzódó bontóper miatt a két fél egymást okolja, de az asszonyban a bíróságokat illetően is van némi tüske.

Tímea szerint ugyanis az eljárás során többször kedveztek a férjének.

Utóbbi nem akart nyilatkozni, de leszögezte, hogy szerinte teljesen máshogy állnak a dolgok, és nem rajta múlik, hogy ennyi idő után még itt tartanak. Tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódott a maratoni per.

"2012 őszén a köztünk kialakult áldatlan állapotok miatt elhagytam a közös otthonunkat, így a férjem birtokába került a közös vagyon az ő külön vagyonával és a személyes holmijával együtt. Kérvényeztem a lakhatást, amelyet azóta többször is megtettem, de abban azóta sem jártak el, vagyis több mint tíz éve voltaképpen „hajléktalanságban" tartanak, pedig több közös ingatlanunk van"

– hangsúlyozta Tímea.

"Az elsőfokú bíróság felbontotta ugyan a házasságunkat, de az ítéletet másodfokon hatályon kívül helyezték, és arra utasították az első fokot, hogy a lakhatás tekintetében hozzon új határozatot. Ez még nem történt meg. Előfordult, hogy a fellebbezésemet a bíróság nem küldte meg a másodfoknak, több tárgyalást el is napoltak, mert az ellenfeleim nem jelentek meg – magyarázta a pereskedés elhúzódását Tímea.

Tímea férje és annak ügyvédjei nem kívántak a Blikknek nyilatkozni, de megjegyezték, hogy nem rajtuk múlt a bontóper elhúzódása. Állításuk szerint

Tímea sokáig rosszul nyújtotta be a kereseteit a bíróságra,

illetve nem jelölte meg a vagyon megosztásához a rá vonatkozó dolgokat.

A Tímea által elmondottakról megkérdeztük a Budapest Környéki Törvényszéket. Megkeresésünkre szóban válaszolt a kollégiumvezető, jelezve, a polgári per részleteiről nem tudnak tájékoztatást adni.

A bíróság végül tegnap berekesztette a tárgyalást, majd határozathozatalra elvonult. És nem akármilyen döntés született!

A bírói tanács hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság ítéletét,

és arra kötelezte a Gödöllői Járásbíróságot, hogy újra folytassa le az eljárást. Azzal együtt, hogy hangsúlyozták az élet- és vagyonközösség fennállását. Magyarán: minden kezdődik elölről.

"Tapasztalatom szerint egy bontóper nem szokott ilyen sokáig elhúzódni, főleg, ha mindkét fél ezt akarja és nincs kiskorú gyermek" – mondta a Blikknek dr. Thaisz Andrea, az ügytől független jogász. Megjegyezte: akkor húzódhat el egy bontóper, ha valamelyik fél nem akar válni, de akkor sem ilyen hosszú ideig. A vagyonmegosztásoknál előfordulhat az eljárások elhúzódása, de az ilyen hosszú időtartam ott is nagyon ritka.

"A praxisomban még sosem hallottam hasonló hosszúságú válóperről" – összegzett Thaisz Andrea.