Ezt intézhette Budapesten a calabriai maffia - videó

olasz rendőrség, maffia
Az olasz rendőrség vezetésével az egész világra kiterjedő nyomozás zajlik.
Vágólapra másolva!
Kriptovalutába akarta fektetni a maffia pénzét az a magyar, Budapest belvárosában dolgozó ügyvéd, akit januárban fogtak el Magyarországon pénzmosás gyanúja miatt. Olaszország kérte a nő kiadatását. 
Vágólapra másolva!

A calabriai maffiózók - a kegyetlen bűnszervezet, a N'drangheta tagjai - ha kell embert is ölnek, de alapvetően - ahogy a nagy kalasszikus szervezett bűnözöi családokban az megszokott -

kábítószerekből, prostitúcióból és védelmi pénzek beszedéséből élnek.

"A bevételek legalizálására néhány éve egy új modellt dolgozott ki a bűnszervezet gazdasági hátországa: francia, ciprusi, dán és német bankokon átmosva akarták visszajuttatni a bűnös eurómilliókat Calabriába. A pénz eltüntetésének egyik központja – a catanzarói nyomozók szerint –, Budapest volt" - írja a Bors. A magyar fővárosban egy olaszul kiválóan beszélő ügyvédnő intézte az ügyeiket, akit január 26-án letartóztattak, pont akkor, amikor 8 maffiózót fogtak el Olaszországban. A nőt pénzmosással gyanúsítják.

A nyomozók ugyanis úgy gondolják, hogy a hazánkba menekített "véres pénz" bitcoinba fektetése volt az ügyvéd feladata,

amivel a maffiózók végleg el akartak tűnni a hatóság elől. Az is kiderült, hogy nem kevés pénzről van szó. Akkora összegről, hogy be tudtak volna szállni egy hazánkban működő, kriptovalutákkal is foglalkozó pénzintézet tuladonosi körébe.

Az olasz rendőrség vezetésével az egész világra kiterjedő nyomozás zajlik a calabriai maffia után Forrás: ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE

Ahogy írtuk, az olasz hatóságok hatalmas sikerként könyvelik el a bűnszervezet tagjainak elfogását. Egy öt évvel ezelőtti feljelentés után indult meg a nyomozás az ügyben. Akkor kezdték el követni a rendőrök Giovannit, aki egy magyar rendszámú luxusautóval parkolt le egy kikötőben. Már akkor tudták, hogy a férfi egy bűnözői csoportot irányít, és azt is dokumentálták, hogy az emberei is magyar rendszámú autókkal utazgatnak egész Európában.

A megfigyelt Giovanni felszállt egy Nelly Star nevű jachtra, aminek a rendőrök utánanéztek.

A hajó adatait lekérték a nyilvántartásból, így derült ki, hogy tulajdonosa egy ingatlanokkal foglalkozó budapesti cég. Ez annak az ügyvédnőnek az irodájában van bejegyezve, akit elfogtak.

és egy ugyanolyan vezetéknevű nő nevén van, valószínűleg rokonok.

Még 5 évnyi nyomozásra volt szükség ahhoz, hogy letartóztathassák Giovannit és a társait, és az ügyben érintett ügyvédnőt is elkapják Budapesten. A nő rokona egyelőre szabadlábon védekezik, a cége vagyonát viszont már zárolták. Eközben Olaszország az ügyvéd kiadatását kérte, amelyről egyelőre nem döntött a magyar bíróság.