Kést nyomtak egy szendrői nyugdíjas torkához

Vágólapra másolva!
Egy szendrői férfi előbb egy kocsiból lopott el egy tabletet és némi pénzt, aztán betört az egyik nyugdíjas ismerőséhez, akitől úgy akart pénzt szerezni, hogy kést nyomott a torkához.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly novemberben meglátott egy autót Szendrőn, aminek a jobb oldali ülésén valami le volt takarva egy kabáttal. Félig lenyomta az ablakot és kinyitotta az ajtót.

Kilopta a 80 ezer forintos tabletet, a tárcából pedig kivett 18 ezer forintot.

December elején egy hajnalban ennél durvább bűncselekményt követett el. Benyomta az ablakot egy 86 éves férfi otthonában és betört hozzá. Amikor a szobában összekészítette a dísztárgyakat, hogy ellopja, a házigazda felébredt a zajra. A betörő rátámadt a nyugdíjasra.

Rátérdelt a mellkasára, kést nyomott a torkához nyomott és közben halálosan megfenyegette. Azt mondta, elvágja a torkát, ha nem ad pénzt.

Az idős férfi azt mondta, nincs pénze, amire a rabló úgy reagált, ne hazudjon neki, hiszen éppen akkor utalták a nyugdíjat. Az ismerős erre azt válaszolta, hogy nem vette még fel, és ha megöli, akkor sem tud pénzt adni neki.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi leszállt az idős emberről, aki felkelt, felkapcsolta a lámpát, és felismerte a támadóját. A betörő ettől annyira ideges lett, hogy megint megtámadta. Újra kést szorított a torkához és pénzt követelt. Az ismerős megint elmondta, hogy nem tud adni pénzt, mire a férfi a 15 ezer forint értékű dísztárgyakkal elmenekült. Az ügyészek rablás és lopás miatt emeltek vádat a visszaeső férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíró küldje fegyházba.