Két embert is megkéselt egy drogos részeg kéregető Pest vármegyében

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy Pest vármegyei férfi ivott és drogozott is, majd pénzt kért az ismerőseitől. Miután nem kapott, elővett egy kést, és mindkét férfit megkéselte. A támadás után elmenekült.
Vágólapra másolva!

A férfi és a két unokatestvér jó viszonyban voltak egymással, közel laktak egymáshoz. 2021 júniusában az unokatestvérek az egyikük otthona előtt beszélgettek és ittak. A férfi bódultan és részegen odament hozzájuk.

300 forintot kért az egyikültől, aki nemet mondott, de a kezébe adott egy sört és elküldte a háztól.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a férfi kiment a kapun, az unokatestvérek elindultak felfelé a lépcsőn, a ház felé.

Ekkor vett elő egy kést a kéregető, amivel visszament hozzájuk, majd az egyiküket vállon, oldalba, lapockán és hasba szúrta.

A másik unokatestvér rokona segítségére sietett. A férfi őt a bal kezén vágta meg. Verekedni kezdtek, majd a támadó megsebesítette a karján és a hasán, és ezzel elmenekült. A két megkéselt férfihoz a rokonuk hívott mentőt.

Mindkét férfinek 8 napon belül gyógyuló sérülése lett, de csak a véletlennek köszönhető, hogy nem kerültek életveszélyes állapotba.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen, aki az előkészítő ülésen beismerte a tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte, a döntés azonban fellebbezések miatt nem jogerős – írja a birosag.hu.