Többen megsérültek az úton egy takarítócég hibájából

Vágólapra másolva!
Három motoros felborult két éve egy sáros útszakaszon Isaszegnél. A rendőrök megállapították, hogy egy takarítócég dolgozóinak hanyagsága vezetett a balesethez, ugyanis, miután letelt a munkaidejük, mindent hátrahagytak, a veszélyhelyzetről pedig sem a rendőröket, sem a közlekedőket nem értesítették. A monori rendőrök vádemelést javasolnak a cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.
Vágólapra másolva!

2021. február 25-én 1 óra 30 perc körül riasztották az isaszegi rendőröket egy Pécel és Isaszeg közötti balesethez, amelynek során egy motoros felborult az úton.

A helyszín síkos, és nagyon sáros volt.

Két másik motoros is megcsúszott rajta. Az egyikük könnyebb, míg a másik férfi súlyos, könyöktöréssel járó sérülést szenvedett. A monori rendőrök nyomozni kezdtek az ügyben, Így derült ki, hogy

egy cég megbízásából teherautókkal hordtak földet az adott útszakaszra, ezért volt sáros és vált rendkívül balesetveszélyessé.

A rendőrök azt is megállapították, hogy nem a balestben sérültek hibáztak.

A teherautósok, és a két motoros is szabályosan közlekedett.

Ezért a továbbiakban a takarítást vállaló cég felelősségét vizsgálták.

Az igazságügyi gépészmérnök, munkabiztonsági-, és emelőgép szakértő véleménye szerint

a földhordás befejezése után az úttest letakarítása a műszaki igazgató felelőssége volt.

A 41 éves B. Mátét most azzal gyanúsították, hogy nem intézkedett megfelelően a sár eltakarítása ügyében. Az 58 éves F. Ignác, a takarítógép vezetője pedig köteles lett volna a közlekedést veszélyeztető szennyeződésről éretesíteni a rendőröket, illetve a közút kezelőjét, emellett a tőle telhető módon mérsékelni, elhárítani a veszélyt, vagy értesíteni róla a közlekedőket.

De a 46 éves T. Róbert, a fuvarok számolója is hibázott, mivel az utolsó fuvar végén

nem jelezte a megbízójának, hogy elment az útról, ahogyan azt sem, hogy a takarítógépek viszont ott maradtak.

Miközben a takarítógép menetlevelét feltételesen és előre 18 óráig igazolta. De ez csak részben járult hozzá a balesethez. Mivel tudott a szennyezésről, ő is köteles lett volna értesíteni az illetékes szervet.

Forrás: Police.hu

B. Máté írásban beismerő vallomást tett, és közvetítői eljárás folytatását kezdeményezte. F. Ignác csak részben érezte magát hibásnak, ahogyan fogalmazott, „van itt olyan dolog, amit valóban nem úgy kellett volna tennem, ahogy csináltam". Elismerte azt is, hogy azért ment el a helyszínről, mert lejárt a munkaideje. T. Róbert pedig a gyanúsítás ellen panasszal élt, és nem tett vallomást. A monori rendőrök mindhárom férfi ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoztak. A vizsgálatokat befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.