Gulyás Gergely: A legfontosabb, hogy minél előbb tűzszünet, tárgyalás és béke legyen

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra, kormányinfó, miniszterelnöki kabinetiroda épülete, Budapest, 2023. 04. 06.
Budapest, 2023. április 6. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Üdvözli a kormány az Országgyűlés által múlt héten elfogadott, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos országgyűlési határozatot - közölte csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki elmondta azt is, a legfontosabb, hogy minél előbb tűzszünet, tárgyalás és béke legyen, életeket csak így lehet megmenteni.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a Kormányinfón hangsúlyozta, hogy háború és béke ügyében Magyarország továbbra is egyértelműen a béke pártján áll, de a határozat parlamenti elfogadásakor kiderült, a magyar politikai életben ezzel nincs mindenki így.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében, 2023. április 6-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette: az egy évvel ezelőtti választási eredményt úgy értelmezik, hogy

Elmondta, a határozat elítéli Ukrajna katonai megtámadását, hangsúlyozza a humanitárius akciók fontosságát, amelyekből Magyarország jelentős mértékben vette ki a részét az elmúlt egy évben.