Nem fogja elhinni, hogy mit loptak el egy automatából

virágautomata
Virágautomata
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi eset történt Zuglóban karácsonykor, egy helyi virágbolt automatájából loptak el virágokat. A tulajdonos értesítette a rendőrséget, akik szokatlan szempontokat is figyelembe vettek a tettes személyazonosságának megállapításához, például, hogy van-e az illetőnek olyan női rokona, akinek születésnapja vagy névnapja volt akkoriban.
Vágólapra másolva!

Egy zuglói virágüzlet tulajdonosa december 27-én feljelentést tett a rendőrségen, mivel valaki lopott az üzlete elé kihelyezett virágautomatából. A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy a tettes a 41 éves N. Attila volt.

A férfi, aki a családjától külön töltötte a karácsonyt, hajnali kettő és három óra között részegen odasétált a virágautomatához, amiből először egy cserepes virágot vette, azonban ezután elfogyott a pénze, ezért úgy döntött, hogy a többi virágot ellopja.

Nyitva hagyta az automata ajtaját, majd felfeszegetett néhány plexilapot, így végül két másik virágot sikerült szereznie, majd távozott a helyszínről.

A virágautomata Forrás: police.hu

A rendőrök a kameraképek alapján szűkítették a gyanúsítottak listáját, azonban még így is több ember maradt, ekkor támadt az az ötlete Rontó Péternek, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozójának, hogy nézzék meg, hogy melyik gyanúsítottnak van olyan női rokona, akinek születésnapja vagy névnapja van közeljövőben.

Így jutottak el N. Attillához, akinek az édesanyja néhány nap múlva ünnepelte a névnapját.

Virágautomata Forrás: police.hu

A férfinál házkutatást tartottak és kihallgatták, ahol mindent bevallott, szabadlábon várhatja az ügy folytatását.

A férfi vállalta, hogy megtéríti a virágüzlet tulajdonosának kárát, és ha a tulajdonos is beleegyezik ebbe a megoldásba, akkor a büntetlen előéletű tettes ügye ezzel a napokban le is zárulhat.