Hamarosan kezdődik Ferenc pápa Kossuth téri szentmiséje, bárki találkozhat vele

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, vasárnap, 2023, Kossuth tér, mise, szentmise, Parlament előtt
Vágólapra másolva!
A 9:30-kor kezdődő Kossuth téri szentmise Ferenc pápa látogatásának legnagyobb eseménye. Már gyülekeznek az érdeklődők, hogy helyet kapjanak a 25 ezer ember befogadására képes téren. Akinek nem jut hely, azok kivetítőről nézhetik majd az eseményeket.
Vágólapra másolva!

Pénteken érkezett háromnapos magyarországi látogatásra Ferenc pápa. Az első napon, pénteken találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Szombaton Ferenc pápa magánlátogatást tett a Vakok Boldog Batthyány–Strattmann László Otthonában, majd a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Templomban szegényekkel, menekültekkel és a magyarországi kisebbségek tagjaival találkozott, majd beszédet mondott. Délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozott, az eseményen 11 ezer fiatal vett részt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth téren bemutatandó pápai szentmise lesz Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye.

A szentmisén mindenki részt vehet előzetes regisztrálás nélkül.

Akik a 25 ezer ember befogadására képes téren nem kapnak helyet, a környező utcákban, kivetítőről nézve követhetik nyomon az eseményeket.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szervezők azt javasolják a résztvevőknek, hogy gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezzenek, tekintettel arra, hogy parkolni a környéken nem lehet.

A térre tilos bevinni üvegtárgyakat, üvegkulacsot, fémpalackot, termoszt, szeszes italt, kerékpárt, rollert, távirányítható eszközöket. Víz PET-palackban fél literig vihető be. Tilos a pirotechnikai eszközök, illetve bármilyen, a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak bevitele. Élő állat bevitele a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyák kivételével szintén tilos.

Víz PET-palackban fél literig vihető be.

Tilos a pirotechnikai eszközök, illetve bármilyen, a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak bevitele. Élő állat bevitele a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyák kivételével szintén tilos.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ugyanakkor a rendezvényekre bevihetők összecsukható, kisméretű zarándokszékek, zászlórudak és táblák, transzparensek, a rudak hossza azonban - a Kossuth téri szentmise zarándokterületeinek kivételével - nem haladhatja meg a másfél métert.

A pápalátogatás vasárnapi programja:

09.30: Kossuth tér - Szentmise, Regina Caeli imádság (belépés a térre a kora reggeli óráktól kezdve)

16.00: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar - Találkozás az egyetemi és kulturális élet képviselőivel (a térre lehet belépni, a pázmányos egyetemista fiatalokat várják)

17.30: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - Hivatalos búcsúztatás (nem nyilvános esemény)