Majdnem 10 ezer liter üzemanyagot loptak el egy kiskunhalasi benzinkútról

benzin, benzinár, benzin ár, benzinkút, árstop, benzinárstop eltörlés, gázolaj, dízel, üzemanyag, üzemanyag ár, ársapka, piaci ár, 95-ös benzin, hivatalos piaci üzemanyag ár, benzin árak, gázolaj árak, üzemanyagárstop vége, 2022.12.07. Budapest,
Vágólapra másolva!
Három férfi rendszeresen lopott egy benzinkútról, mivel észrevették, hogy időnként megszakad a kommunikáció a kútoszlop és az online kassza között. Ezzel több ezer liter üzemanyagot szereztek fizetés nélkül, most folytatólagosan elkövetett lopás miatt emeltek vádat ellenük.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint három férfi több ezer liter üzemanyagot lopott. Közülük ketten benzinkutasként dolgoztak a kiskunhalasi benzinkúton, a harmadik férfi pedig az egyikük ismerőse volt. 2020 novembere és 2021 februárja között

kihasználták, hogy a benzinkút kútoszlopa és az online kassza között időnként megszakad a kommunikáció, amivel fizetés nélkül tudtak üzemanyagot venni.

Az egyik kutas és az ismerőse kétnaponta, többnyire az éjszakai műszak alatt, felváltva csapolta meg az 1. számú kútoszlopot, részben az autóikba, részben kannába tankolva.

25 műszak alatt közel 10 ezer liter benzint és dízel üzemanyagot loptak el, amivel 3,2 millió forinttal károsították meg a kút üzemeltetőjét.

A másik benzinkutas hasonló módszerrel háromszor lopott el mintegy 300 ezer forint értékben üzemanyagot.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészek a férfiakat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopással vádolják. A Kiskunhalasi Járásbíróság kettejükkel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, a harmadik férfival szemben pénzbüntetést szabott ki, és mindhármukat kötelezte az üzemeltetőnek okozott kár megtérítésére.