Védett madarakat fogott be egy csepeli férfi, majd kalitkába zárta őket

Vágólapra másolva!
A férfi 2019 tavasza óta, a tavaszi és az őszi vonulási időszakokban csepeli házának kertjében egy kifeszített madárbefogó hálóval legalább 22 védett énekesmadarat ejtett foglyul. Az volt a szándéka, hogy a különféle madárfajokat keresztezi egymással. Bár a természetvédelmi őrök többször is tetten érték, a férfit ez sem tartotta vissza attól, hogy folytassa az illegális háziasítást.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019 tavasza óta fogott be védett énekesmadarakat a csepeli házának kertjében, amelyhez egy közel 10 méter hosszú madárbefogó hálót használt.

A férfi a befogott madarakat kalitkákban helyezte el, és a kertben kifeszített háló közelébe rakta azért, hogy hangjukkal a hálóba csalják társaikat.

A férfi az általa befogott, különböző fajokba tartozó,

védett énekesmadarakat keresztezni akarta egymással.

A férfinál lakossági bejelentések alapján többször is tartottak természetvédelmi ellenőrzést. A természetvédelmi őrök

2019 márciusában összesen 10 kalitkába zárt madarat találtak, melyeket még a helyszínen szabadon engedték.

A férfinak mindez nem szegte kedvét,

2021 áprilisában is befogott 3 védett madarat. 2021 novemberében pedig összesen 9 madarat

- egy csízt, két erdei pintyet, egy kenderikét, két süvöltőt, egy tengelicet és egy zsezsét, a madárfogó hálóban pedig egy erdei szürkebegyet - szabadítottak ki a fogságából a természetvédelmi őrök. A kalitkából szabadon engedett

madarak a hosszú fogvatartástól úgy legyengültek, hogy kirepülni is alig volt erejük.

Mint kiderült, a férfi éveken keresztül fogott be védett madarakat. A szabadon engedett példányokat leszámítva nem tudni, mi lett ezek sorsa.

Az ügyészség a 68 éves férfi ellen természetkárosítás miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtön kiszabását javasolta.