Bödőcs Tibor elképesztő sipákolásba kezdett

Bödőcs Tibor Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűs magyar humorista.
Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűs magyar humorista.
Vágólapra másolva!
Teljesen kiborultak a baloldali propagandisták amiatt, hogy a Libri könyvkiadóban tulajdonosváltás történt. Napjaink Farkasházy Tivadarja, azaz Bödőcs Tibor humorista szólalt meg először, majd őt követte a Gyurcsány-imádó Vásárhelyi Mária, azaz Dés László felesége, majd pedig Péterfi-Novák Éva bulvárszerző is. Azt ígérték, többet nem szerződnek és nem vásárolnak semmit a könyvkiadótól.Valószínűleg a magyar irodalom túl fogja élni félelmetes bojkottjukat.
Vágólapra másolva!

Tulajdonosváltás zajlik a Libri cégcsoportnál, amely a magyar könyvkiadás egyik legjelentősebb szereplője. A Matthias Corvinus Collégium (MCC) többségi részesedést vásárolt a cégcsoporton belül. A felvásárlás még nem zajlott le, mivel a Gazdasági Versenyhivatal a törvényi kötelezettsége miatt még vizsgálja a tranzakciót.

Bödőcs irányításával indult a támadás a Libri ellen

A változást nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel. Az egyikük Bödőcs Tibor, baloldali humorista volt, aki viccesnek szánt, de inkább szánalmas irományt tett közzé a még le nem zajlott ügylet kapcsán. Bödőcs korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a 2018-as és a 2022-es választási kampányban egyértelműen a baloldal pártjára állt, és a kormánnyal szimpatizáló embereket gyalázta. A baloldali humorista egyébként nem aratott nagy sikert, mivel még szülőfalujában is bőven 60 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz-KDNP.

Bödőcs szánalmas írásának megjelenése után még egy szerző, Péterfy-Novák Éva jelezte is, hogy más kiadóhoz szerződik a Libritől, majd a gyurcsányista Vásárhelyi Mária is közölte, hogy nem vásárol többet a Libriben.

A baloldali propagandistáknak nem tetszik a Libri tulajdonosváltása Forrás: 123RF

Kiegyensúlyozottabb piaci működés jöhet

A magyar írótársadalom elsöprő többségét képviselő Magyar Írószövetség úgy látja, hogy a tehetséggondozásért és a minőségi felsőoktatásért elkötelezett MCC többségi tulajdonossá válása a Libri-csoportban hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez.

Az írószövetség vezetése reméli, hogy a Libri a jövőben a független irodalmi könyvkiadók minőségi kínálatának terjesztésére nagyobb hangsúlyt fog helyezni annál, mint amit az elmúlt évtizedekben megtapasztalhattunk. Ennek érdekében a Magyar Írószövetség nyitott a párbeszédre és a szakmai együttműködésre.

A Libri-csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. 57 üzletből álló, országos könyvesbolt-hálózatában és webáruházában évente több millió vásárlót szolgál ki.

A tudásközpontként is működő Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét, az általános iskolától felnőttkorig működtet ingyenes tehetséggondozási programokat.