Dunai Mónika: Ez a védelem költségvetése lesz

DUNAI Mónika
Budapest, 2023. május 30. Dunai Mónika, a Fidesz képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 30-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Dunai Mónika a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a jövő évi költségvetés vitájáról, de szóba került Rákosmente is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, most zajlik a jövő évi költségvetés tervezetének általános vitája. Ilyenkor a büdzsé főbb számairól, valamint annak irányáról vitatkoznak a képviselők. Dunai Mónika a tervezet kapcsán kijelentette, nem lesz egyszerű a következő év, a kormánynak mindent patikamérlegen kell kiszámolnia, hogy mire jut és mire nem jut forrás. Ennek a helyzetnek az okai ismertek, amikhez hozzájött még az EU által újból belengetett migránskvótával való fenyegetés is.

Ám a nehéz helyzet ellenére a kormány számára teljesen egyértelmű, hogy a fontos támogatási rendszerek, valamint a kiemelt célcsoportok is megmaradnak. Mindez azt jelenti, hogy a családok támogatása továbbra is előnyt élvez, ahogy az is természetes, hogy a nyugdíjasok érdekeit is kiemelten kezeli a kormány. A mostani nehéz gazdasági helyzetben a munkahelyek védelme, sőt új munkahelyek teremtése is prioritást élvez.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.