Koponyát lopott a halottátvevő egy budapesti temetőből

lelet,koponya,középkori,csontváz
Középkori maradványok - A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A halottátvevő férfit az egyik virágárusként dolgozó ismerőse vette rá, hogy szerezzen neki egy emberi koponyát. Miután a nő megkapta a koponyát, tovább adta egy másik férfinak, mert az ismerősei ijesztőnek tartották.
Vágólapra másolva!

Az egyik budapesti temetőben halottátvevőként dolgozó 62 éves férfit a virágárusként dolgozó ismerőse vette rá arra tavaly ősszel, hogy szerezzen neki egy emberi koponyát.

A férfi az újratemetésre váró csontok közül elvett 1-1 külön halotthoz tartozó agykoponyát és állkapocscsontot. Ezeket letisztogatta és összeillesztette, majd odaadta a nőnek.

Képünk illusztráció Forrás: DeStefano / Shutterstock.com

A nő egy ideig otthon tartotta a koponyát, de a környezete ijesztőnek tartotta, ezért odaadta az egyik ismerősének, egy 35 éves férfinak.

A koponyát végül a rendőrök egy igazoltatás közben találták meg a férfi kocsijában.

Az ügyészség a halottátvevő, a nő és az ismerőse ellen is emberi test tiltott felhasználásával vádolta meg és azt javasolta, hogy a bíróság ítélje őket pénzbüntetésre. A bíróság ezzel egyetértve a 62 éves férfit és a virágárust több százezres, a 35 éves büntetett előéletű férfit pedig egymillió forintos pénzbüntetésre ítélte.