Menczer Donáthnak: A baloldal békeidőben is tönkreteszi az országot, mit csinálna háborúban?

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Donáth Anna
Vágólapra másolva!
Donáth Anna provokatív levélben kereste meg a külügyminisztériumot, de amit kapott, azt biztosan nem rakja zsebre. Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta, hogy a baloldal békeidőben is tönkretette Magyarországot, és most háború van, ezért ez most nem az országrombolók, és a – ki tudja honnan fizetett és befolyásolt – lelkes amatőrök ideje. 
Vágólapra másolva!

"Fontos, sőt, egészen pontosan számunkra mindig a magyar emberek élete a legfontosabb. Éppen ezért áll a magyar kormány a béke pártján, életet menteni csak azonnali és feltétel nélküli tűzszünettel és béketárgyalásokkal lehet.

- így kezdte meg válaszlevelét Menczer Tamás, aki Szijjártó Péter külügyminiszter nevében reagált Donáth Anna írásbeli megkeresésére.

A kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton közzétett írásában odaszúrt a momentumos politikusnak, aki szerinte háborúpárti álláspontot képvisel. "Nagyszerű és örvendetes fejlemény, változás az, ha a magyar emberek élete, biztonsága Képviselő Asszony számára is fontossá vált. Kár, hogy eddig ennek Ön és a pártja is kevés tanújelét adta" - fogalmazott Menczer, aki hosszasan sorolta a háborúpárti baloldali politikusokat.

Felelevenítette, hogy Donáth párttársai, Fekete-Győr András, Cseh Katalin, Tompos Márton "számtalan alkalommal beszéltek" arról, hogy a háború folytatását támogatják és fegyvereket szállítanának a háborúba. De példaként hozta Gyurcsány Ferencet, aki szerinte félreérthetetlenül fogalmazott, amikor azt írta ki Facebookra: aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember, aki békét akar, az erkölcstelen.

Az államtitkár kifogásolta, hogy Donáth Anna és a Momentum az energiaárak növekedését és inflációt okozó, elhibázott szankciókat is támogatják. "Azóta lassan egy év telik el, a háború brutális módon folytatódik, az orosz gazdaság pedig köszöni szépen jól van, semmi jele annak, hogy összeroppanna" - hozott fel újabb érvet a baloldali politikus ellen.

- vont párhuzamot a baloldal és a jobboldal teljesítménye között

Menczer kitért a Wagner-csoport lázadására is. Azt írta, hogy a kormánynak tűpontos információi voltak a puccskísérlettel kapcsolatban, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter az események alatt kapcsolatban volt Oroszország miniszterelnök-helyettesével, Oroszország külügyminiszterével és Belorusz külügyminiszterével. Majd ismét odaszúrva Donáthnak úgy összegzett,

Menczer szerint a Wagner-akció kudarca szintén azt erősíti meg, hogy a háborúra az egyetlen helyes válasz a béke,

Washingtonnak és Moszkvának meg kell hozni a politikai döntést a tűzszünetről, a tárgyalásokról és a békéről!

Végül az államtitkár válaszolt Donáth Brüsszellel kapcsolatos kérdésére is. "A brüsszeli politika rossz, hibás és káros. Brüsszel a háború folytatását akarja és támogatja, háborús pszichózis uralkodik, és ez fizikai, energetikai és gazdasági veszélyt, válságot és fenyegetettséget jelent" - zárta gondolatait.