"Karácsony Gergely nem tudja mi zajlik a Városházán"

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. december 16. Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Újabb fejlemények láttak napvilágot a Lánchíd botrányos kivilágítása miatt, így többek között kiderült, hogy Karácsony Gergelynek fogalma sincs róla, mi zajlik a Városházán.
Vágólapra másolva!

Hétfőn sikeres, szakmai egyeztetést folytattam Erő Zoltán fővárosi főépítész úrral a Városházán az elmúlt hetek lánchídi fény hullámvasútjáról - írta legújabb bejegyzésében Lánszki Regő. Az országos főépítész közölt, alig fejezték be a szakmai megbeszélést, amikor a főpolgármester személyeskedő stílusú bejegyzésben reagált felvetéseinkre.


Lánszki szerint Karácsony nem tudja, hogy – állításával szemben – nem néhány napos próba történt, hanem hetek óta kontrol nélkül tart a "fényjáték" és ki tudja meddig lett volna így, ha nem emeljük fel szavunkat.

Személyesen több mint 10 éve küzdök a fényszennyezés visszaszorításáért, a világörökségi Duna-part méltó megjelenéséért. Ha nincsenek jogszabályban foglalt garanciák, akkor jönnek a különböző reklámok, politikai szlogenek és egyszer arra eszmélünk, hogy szivárványszínű a Lánchíd - írta az országos főépítész.

Lánchíd kivilágítása: az országos főépítész a budapesti főépítészhez fordult

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldali vezetésű főváros bazári díszkivilágítással csúfítja el a Lánchídat és a Duna-partot, éppen ezért Lánszki Regő országos főépítész a fővárosi főépítészhez fordult a helyzet megoldása érdekében.