Szörnyethalt egy 11 éves kislány az M6-os autópályán - videó

Vágólapra másolva!
Brutáli baleset történt egy háromgyerekes családdal az M6-os autópályán. Egy terepjárós fékezés nélkül beléjük ment hátulról. A 11 éves kislány szörnyethalt, két testvérének pedig maradandó fogyatékossággal kell leélnie az életét. Az ügyészség vádat emelt a balesetet okozó ámokfutó ellen - derült ki a TV2 Tények videójából.
Vágólapra másolva!

Egy martonvásári család éppen hazafelé tartott 2021 februárjában egy rácalmási állatorvostól, ahová egy nyúlat vittek el, amikor megtörtént a tragédia. Az M6-os autópályán - Adony közelében - egy terepjáró hátulról, fékezés nélkül nekik hajtott.

A vétkes sofőr a megengedettnél lényegesen gyorsabban, 150-160 km/h-val száguldozott és nem vette észre időben az előtte 60-70 km/h-val közlekedő másik autót.

A család három gyereke hátul utazott. Pont ott, ahova a terepjáró becsapódott. Ütközés után az autó a szalagkorlátnak csapódott.

Egy 11 éves kislány azonnal meghalt, két testvére pedig megsérült, de annyira, hogy soha nem fognak teljesen felépülni, maradandó fogyatékosságuk lett.

A vétkes sofőr a baleset idején 25 éves volt és az ismerőseivel éppen Villányból tartott haza Győrbe. Útközben megálltak bort venni, ittak is belőle az utasok, de a vizsgálatok szerint a sofőr nem, így legalább részeg nem volt, ugyanakkor büntetett előéletű sem.

Ugyanis korábban kábítószer miatt már elítélték 1 év 10 hónapra, a balesetet a próbaideje alatt követte el.

Az ügyészek azt indítványozták, hogy ha beismeri a tettét és lemond a tárgyalásról, kapjon 6 év fogházbüntetést és 7 évre a vezetéstől is tiltsák el.