Többen látták az összecsuklott, vérbefagyott Klauzál téri áldozatot a játszótér mellett - videó

Klauzál, tér, gyilkosság, helyszínelés, 2023.08.10.,
Vágólapra másolva!
Francia turisták találták meg a holttestét annak a férfinak, akit tegnap vert halálra egy fiatal Budapesten, a Klauzál téren. A TV2 Tényeknek egy szemtanú azt mondta, többen látták az áldozat vérbefagyott testét.
Vágólapra másolva!

A helyiek Zoliként ismerték a hajléktalant, akit megöltek a Klauzál téren, a játszótér mellett.

- idézte fel a látványt az egyik boltban dolgozó férfi, aki telefonon nyilatkozott a tévéseknek. Azt mondta, egyik pillanatról a másikra rendőrök lepték el az utcán, miután a francia bulizó társaság rátalált az áldozatra. Azonnal felvetődött a helyiekben, hogy egy másik hajléktalan ölte meg.

- tette hozzá a férfi.

A gyilkosság után a támadó elmenekült a helyszínről, nem jutott messzire. Pár órával a holttest felfedezése után már el is fogták a rendőrök a Rákóczi téren, miután a térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerült beazonosítaniuk a 30 éves, gyilkossággal gyanúsítható férfit.

A támadót először csak halált okozó testi sértés miatt hallgatták ki.

Ma reggelre viszont kiderült, hogy egy ukrán férfiről, B. Ferencről van szó, aki a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott, rátámadt és megölte a 49 éves férfit, aztán elvett tőle ötezer forintot. Úgyhogy a nyomozók halált okozó testi sértés mellett

már rablással is gyanúsítják a férfit, akit őrizetbe vettek.

A gyanúsított nem tett vallomást. A nyomozók már azt is tudják, hogy a férfinek volt egy társa, aki tétlenül végignézte a gyilkosságot és aztán a gyilkossal együtt borozgatott az áldozattól megszerzett pénzből. A 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást.