Itt a bíróság legújabb döntése a magyarverő radikális baloldali bűnözők ügyében

Antifa
Vágólapra másolva!
Még hosszú ideig rács mögött maradnak a budapesti Antifa-támadások gyanúsítottjai, miután a bíróság három hónappal meghosszabbította a támadássorozat két résztvevőjének letartóztatását – tudta meg a Magyar Nemzet. A jórészt külföldi radikális baloldali bűnözők még februárban rendeztek embervadászatot a magyar fővárosban, közülük hat német állampolgárt jelenleg is keresnek a hatóságok.
Vágólapra másolva!

November 14-ig meghosszabbította a februárban történt radikális baloldali támadások két gyanúsítottjának letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) – erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A végzés egyelőre nem végleges. A történet előzménye az , hogy február 10-én egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani.

A radikális baloldali bűnözők brutálisan leszámoltak az áldozatokkal Forrás: Origo

Nem sokkal később kiderült, hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit az Antifa tagjai követtek el több napon keresztül Budapest utcáin - írja a Magyar Nemzet.

A legalább tizenöt, zömmel külföldi – német, olasz és görög – szélsőbaloldali radikális nyolc járókelőt támadott meg február közepén Budapest négy pontján, brutálisan összeverve őket néhányukat súlyosan megsebesítve. Többeket kórházba is kellett vinni.

Külön nyomozócsoport alakult a támadók felkutatására

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el büntetőeljárást. A BRFK már az első támadás után külön nyomozócsoportot állított össze. A nyomozók szerint a sértetteket kizárólag a ruházatuk köti össze, olyan ruhadarabokat viseltek, amiket bárki hordhat, fekete bakancsot vagy katonai, terepmintájú ruhát, amelyek azt sugallhatták a támadóknak, hogy esetleg szélsőjobboldali emberek, akik a kitörés napjára érkeztek Budapestre.

A rendőrök a támadók közül többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk.

Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt. Ezt igazolja, hogy az elfogottak közül a német férfi kapcsolatba hozható a vörös bűnbandával.

Bűnszervezetben vadásztak áldozataikra az antifák

A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi honfitársát és az olasz nőt letartóztatta a nyomozási bíró. Pár napja a bíróság nem végleges végzéssel november közepéig meghosszabbította utóbbi két gyanúsított letartóztatását. A német nő ügyében pedig már korábban döntöttek, ő október közepéig bűnügyi felügyeletben marad. Hat német állampolgárt továbbra is köröznek. A közelmúltban annyi fejlemény történt a nyomozásban, hogy a rendőrség már bűnszervezetben való részvétellel is gyanúsítja a támadások feltételezett elkövetőit.