Egy nagyobb társaság ivott tavaly nyáron Debrecen belvárosához közel. Többször bementek egy közeli közértbe, hogy további italt vegyenek. Egyikük már este a társaság egyik tagját, aki később csatlakozott hozzájuk, minden előzetes szóváltás nélkül derékon térdelt. A szúrás, és a kegyetlen verés, ezután történt.

Az agresszív férfit a társaság többi tagja próbálta távol tartani a barátjuktól, ő erre dühében belerúgott egy kerékpártárolóba, majd féltestvérével, kezdett el kötekedni.

Ezt meglátta az akit letérdelt, odalépett hozzájuk és megütötte a bántalmazóját. Az idősebb férfi megpróbált a két férfi közé állni, de a fiatalabb ismét megütötte ismerősét. Ekkor lépett oda hozzájuk a társuk, aki próbálta kibékíteni őket, azonban a veszekedő férfiak többször megütötték egymást.A verekedés közben az idősebb férfi elővette a kését, amivel mellkason szúrta azt a férfit, akit először megtámadott a testvére, majd a társaság egyik tagja a földre szorított, a másik pedig a férfi lábát húzta, aztán mindhárman többször megütötték és fejen rúgták.

Egy idő után a fiatalabb férfi próbált véget vetni verésnek, de egyikük tovább rugdosta az ekkorra már eszméletlen férfit.

A nyomozás megállapította, hogy

különös kegyetlenséggel bántalmazták a magatehetetlen férfit, aki emiatt életveszélyes állapotba került, és életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A letartóztatásban lévő, tettüket részben beismerő támadókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, egyiküket és a megsérült férfit garázdasággal vádolják.

A főügyészség indítványozta, hogy ítéljék őket, 7, 11, illetve 12 év fegyházra, míg a megsérült férfit 1 év felfüggesztett börtönre.