Előbb mellkason szúrtak egy férfit Debrecenben, aztán brutális kegyetlenséggel ütötték, rúgták

Vágólapra másolva!
Egy nagyobb társaság ivott tavaly nyáron Debrecen belvárosához közel. Többször bementek egy közeli közértbe, hogy további italt vegyenek. Egyikük már este a társaság egyik tagját, aki később csatlakozott hozzájuk, minden előzetes szóváltás nélkül derékon térdelt. A szúrás, és a kegyetlen verés, ezután történt.
Vágólapra másolva!

Az agresszív férfit a társaság többi tagja próbálta távol tartani a barátjuktól, ő erre dühében belerúgott egy kerékpártárolóba, majd féltestvérével, kezdett el kötekedni.

Ezt meglátta az akit letérdelt, odalépett hozzájuk és megütötte a bántalmazóját. Az idősebb férfi megpróbált a két férfi közé állni, de a fiatalabb ismét megütötte ismerősét.

Ekkor lépett oda hozzájuk a társuk, aki próbálta kibékíteni őket, azonban a veszekedő férfiak többször megütötték egymást.

A verekedés közben az idősebb férfi elővette a kését, amivel mellkason szúrta azt a férfit, akit először megtámadott a testvére, majd a társaság egyik tagja a földre szorított, a másik pedig a férfi lábát húzta, aztán mindhárman többször megütötték és fejen rúgták.

Egy idő után a fiatalabb férfi próbált véget vetni verésnek, de egyikük tovább rugdosta az ekkorra már eszméletlen férfit.

A nyomozás megállapította, hogy

különös kegyetlenséggel bántalmazták a magatehetetlen férfit, aki emiatt életveszélyes állapotba került, és életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A letartóztatásban lévő, tettüket részben beismerő támadókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, egyiküket és a megsérült férfit garázdasággal vádolják.

A főügyészség indítványozta, hogy ítéljék őket, 7, 11, illetve 12 év fegyházra, míg a megsérült férfit 1 év felfüggesztett börtönre.