Nyomoznak a hódmezővásárhelyi lakóparkban meghalt idős ember ügyében, Márki-Zay is felelős lehet

Tranzit, Tihany, 2023, beszélgetés
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Rendőrségi feljelentést tesz a hódmezővásárhelyi Fidesz képviselő-csoportja a Nyugdíjas Lakóparkban bekövetkezett sajnálatos haláleset miatt – erről adott hírt Délmagyar.hu. A Magyar Nemzet szemléje szerint az ügyben így nyomozás indulhat. A témában Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, azt hangsúlyozta: elfogadhatatlan szakmai hiba, hogy egy 94 éves emberre nem néztek rá mindennap. Szavai szerint sokkolta Hódmezővásárhely lakosságát a napokban megjelent hír, hogy napokig holtan feküdt egy idős ember az egykor szebb napokat látott nyugdíjas lakóparkban, úgy, hogy a város által üzemeltetett intézményben ez senkinek sem tűnt fel. Közben kiderült az is: lehet, hogy nem ez az első ilyen eset az otthonban.
Vágólapra másolva!

– mondta Bálint Gabriella. Kiemelte, hogy Márki-Zay Péter öt éve polgármester, nem visszafelé kellene mutogatnia, hanem vállalni kellene a felelősséget.

Az intézményt öt év alatt sikerült leépíteniük, a lakások egy része üresen áll, és mint a mostani eset bizonyítja, súlyos dolgok történnek a kerítésen belül.

– emelte ki.

Mindenre fényt deríthet a nyomozás

Bálint Gabriella hangsúlyozta, hogy méltatlannak és felháborítónak tartják a nyugdíjas lakóparkban történteket. Kiemelte, hogy azonnali kivizsgálásra van szükség, és mivel a polgármesternek már nem tudnak hinni, ezért feljelentést tesznek.

Napokig hevert a holttest a nyugdíjas lakópark egyik lakásában. Forrás: Kovács Erika

Hozzátette:

Újabb botrány, egy másik halálesetet sem vettek észre

derül ki a HírTV tudósításából, amely arra is kitér,

a helyiek szerint nem csak egy haláleset történt, egy másik, 80 éves bácsit fél nap után találtak meg, őt is csak azért, mert rendszeresen járt hozzá egy privát gondozó. Miután nem érte el telefonon, értesítette a portaszolgálatot, ezután találták meg.