Újabb hatalmas ukrán veszteségek, nagy bajban Zelenszkij

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétre vonatkozó, pénteken kiadott orosz hadijelentés szerint az orosz erők 55 támadást vertek vissza a fronton, amelyek során az ukrán erők vesztesége 3360 halott és sebesült - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg kilenc csoportos csapást hajtott végre nagy pontosságú precíziós fegyverekkel és drónokkal hétfőtől péntekig, egyebek között megsemmisítve az ukrán idegenlégió vezetési pontját – közölte az orosz védelmi minisztérium. A támadások továbbá elpusztították két nagy, fegyverzetet és lőszert tároló arzenált is, valamint elakasztották a külföldi gyártású fegyverek szállítását, továbbá a Donyeck és Zaporizzsja környékén aktív ukrán alakulatok logisztikai támogatását - írják.

Az elmúlt hétre vonatkozó, pénteken kiadott orosz hadijelentés szerint az orosz erők 55 támadást vertek vissza a fronton, amelyek során az ukrán erők vesztesége 3360 halott és sebesült. A legtöbb, 31 előretörési kísérlet a donyecki régióban, Artyomovszk (ukrán nevén: Bahmut), Avdijivka és Marjinka környékén történt, ahol az ukrán veszteségek meghaladták az 1760 katonát.

Emellett üzemképtelenné vált ezen a frontszakaszon 40 harckocsi és egyéb páncélozott jármű, 70 gépkocsi, 13 tüzérségi löveg, két sorozatvető, és megsemmisült két lőszerraktár is. A tárca szerint az ukrán fél a veszteségek ellensúlyozására kénytelen volt erősítést átdobni Kliscsijivka és Andrijvka környékére. Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt héten öt harci gépet veszítettek, közülük péntekre virradóra két, nyugati rakéták hordozására alkalmassá tett és korszerűsített, Lengyelországtól kapott MiG–29-est.