Továbbra is Magyarországon a legalacsonyabb a rezsiköltség az EU-ban

gázóra, mérőóra, rezsi, rezsicsökkentés, illusztráció
Debrecen, 2012. október 1. Háztartási fogyasztásmérő gázóra. A TIGÁZ Zrt. Debreceni Üzemigazgatósága 11 megyében látja el energiával a fogyasztókat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Hatalmas különbséget mértek a 33 európai főváros lakossági áram, - és gázárai között. Az Uniós tagállamok között még mindig Budapest szerepel a lista élén, vagyis a rezsivédelmi intézkedések működtek.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben is a magyarországi háztartások fizették a legkedvezőb tarifákat a villamosenergia- és földgáz felhasználás után a finnországi VaasaETT legújabb elemzése szerint.

A felmérés az Európai fővárosok adatait hasonlította össze. A budapesti áramárnál az uniós átlag két és félszer, a budapesti gázárnál pedig négyszer volt magasabb.

Az EU-ban Budapest a legolcsóbb, az EU-n kívül pedig Kijev.

Háztartási fogyasztásmérő gázóra. Forrás: MTI/Oláh Tibor

Mint a VaasaETT megállapítja, a jelenlegi lakossági áramárak számottevően alacsonyabban rögzültek az egy évvel korábbi szintjüknél, részben annak is köszönhetően, hogy a föld alatti gáztárolók majdnem teljes töltöttséggel várják a téli fűtési idényt.

A lakossági gázárak 28 országra kiterjedő összevetése alapján rendszeresen Stockholm a legdrágább és Budapest a legolcsóbb főváros. A tarifák közötti különbség több, mint tizenegyszeres - írta a vg.hu.