Varga Mihály: Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok

VARGA Mihály beszél FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2023. június 13. Varga Mihály pénzügyminiszter expozét tart a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Novemberben átlagosan 80 ezer forinttal több nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjasok - mondta egy, a Facebookon vasárnap közzétett videóban Varga Mihály pénzügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető közlése Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán hangzott el. Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a nemzeti kormány 2010 után szövetséget kötött a nyugdíjasokkal.

- mondta.

Hozzátette: a magyar gazdaság sikeres éveiben nyugdíjprémiumot is fizetnek, eddig összesen már öt alkalommal történt ez meg. Arra is emlékeztetett, hogy visszaépítették "a baloldal által elvett" 13. havi nyugdíjat.

Varga Mihály kijelentette, a mai háborús, szankciós, nehéz gazdasági helyzetben is állják a szavukat: idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, novemberben pedig 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelést hajtanak végre visszamenőlegesen. Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok - fűzte hozzá.

Bejelentette, hogy januárban újabb, 6 százalékos emelés jön, februárban pedig a 13. havi ellátást is folyósítják.

Leszögezte, továbbra is kiállnak idősebb honfitársaik mellett, ők "csakúgy, mint eddig", ezután is számíthatnak a kormányra.

A videóban Nyitrai Zsolt felhívta a figyelmet a nyugdíjasok számára készülő JóKor magazin őszi kiadására, amelynek létrehozásáról az Idősek Tanácsa döntött. Ebből a kiadványból rendszeresen értesülhetnek az olvasók az őket érintő közérdekű információkról.

Nyitrai Zsolt a magazin legújabb számából kiemelte azt a tájékoztatást, ami a novemberben kézbesítendő többletnyugdíjról szól, majd hozzátette: olvashatnak belőle majd az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programról is. Megtudhatják, kik vehetik igénybe a szolgáltatást, hogyan lehet regisztrálni és az milyen esetekben lehet az érintettek segítségére.

A lapból kiderül az is, mondta, hogy mivel harcolnak az infláció ellen, mit lehet tenni, ha hibás terméket vettünk a boltban és miért érdemes csatlakozni egy gyaloglóklubhoz.

- biztatta a nyugdíjasokat közösségi oldalán Nyitrai Zsolt.