Ákos: A baloldali propaganda megpróbált lejáratni, de a közönség kinevette őket

Kovács Ákos, portré, Interjú, 2023.02.07.
Vágólapra másolva!
Nagyszabású jubileumi előadásra készül Kovács Ákos Kossuth-díjas dal- és zeneszerző október 28-án és 29-én a Magyar Állami Operaházban, december 16-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lesz látható. Az interjúban, amelyet ebből az alkalomból készített vele a Magyar Nemzet, azt mondta: általában igyekszik visszafogottan fogalmazni, mert a véleménye gyakorta sokkal nyersebb, mint ami egy újságban megjelenhet.
Vágólapra másolva!

Kovács Ákos az interjúban hazug erőlködésről beszélt, amely „azt próbálja elhitetni, hogy az állam pénzén élősködök, de ez egyszerűen nevetséges". Kijelentette: piaci műfajban dolgozik, hosszú évek-évtizedek óta ad kiugróan sikeres koncerteket, évadonként száz-százötvenezer érdeklődőnek játszanak.

– hívta fel a figyelmet.

Felidézte azt is, hogy előfordult, hogy a Népszabadságban lenácizták, később

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Azt mondja,

a véleménye gyakorta sokkal nyersebb, mint ami egy újságban megjelenhet.

Szerinte van, aki

A hazai könnyűzenét domináló fiatal előadókról szólva kijelentette: a sikerrel nem szabad vitatkozni. „Komoly eredményekkel szegélyezett úton járhattam eddig, ebből és a lelki alkatomból is következik, hogy nem vagyok irigy senkire. Örülök, ha minden generáció megtalálja a saját hangját, a saját sikerembereit." Hozzátette ugyanakkor: az, hogy valaki híres, nem feltétlenül érték önmagában.

A teljes interjú itt olvasható.