Orbán Viktor: Változás kell Brüsszelben

ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
Brüsszel, 2023. október 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. október 27-én. Balra Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Brüsszelben változásra van szükség, mert az Európai Uniónak most olyan vezetői vannak, akik nem tudják kezelni a megváltozott ukrajnai helyzetet és a migrációt - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
Vágólapra másolva!

Hangsúlyozta: ezért is kell változást elérni a soron következő európai parlamenti választáson.
A kormányfő emlékeztetett: az ukrajnai háború kitörésekor az EU terve az volt, hogy Ukrajna "kezdjen egy honvédő háborút", és adják ők a vérüket, az Unió pedig a pénzt és a katonai eszközöket ehhez, mert reális esély van arra, hogy győznek a fronton. Amíg ez egy reális forgatókönyv, addig lehet beszélni arról, hogy pénzt adjunk ennek a stratégiai célnak az elérésére.

- fogalmazott a miniszterelnök, kijelentve, "világos, hogy az ukránok a fronton nem fognak nyerni, az oroszok a fronton nem fognak veszíteni, és szó sincs arról, hogy az orosz elnök megbukna".

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. október 27-én. Balra Törőcsik Zsolt műsorvezető Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Ilyenkor azt kell mondani: az A-terv megbukott, most csináljunk egy B-tervet; ha van B-terv, akkor beszéljünk arról, hogy az mibe kerül, és ezt a terhet hogyan osztjuk szét egymás között. Nem lehet fordítva" - jelentette ki Orbán Viktor.