Hollik István: A nemzeti konzultációban három olyan gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot

Hollik István, Fidesz, 99 Mozgalom, Karácsony Gergely
Hollik István szerint felháborító a dollárbaloldalnak a magyar emeberekhez való hozzáállása.
Vágólapra másolva!
A nemsokára induló nemzeti konzultációban három olyan fontos gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja erőltetni az akaratát - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Hollik István hozzátette: "ezek ráadásul húsbavágó kérdések", hiszen a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, valamint az extraprofitadóról szólnak. Brüsszel szerint ezeket mind el kéne törölni. Ma viszont Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági energiaár - mondta a politikus, aki úgy fogalmazott, "ennek vetne véget a brüsszeli direktíva".

Hollik István hangsúlyozta, egy ilyen komoly politikai vitában meg kell kérdezni a magyar embereket. "Legalábbis szerintünk" - tette hozzá. Úgy látszik, a dollárbaloldal szerint viszont nem, hiszen

Dávid Ferenc, "Gyurcsány árnyékminisztere" időhúzónak és feleslegesnek nevezte a nemzeti konzultációt

- utalt a DK politikusa által mondottakra.

- mondta Hollik István. A politikus emlékeztetett, hogy a "dollárbaloldal" a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta támadja azt. Egy évtizede beszélnek arról, hogy a rezsicsökkentés tarthatatlan, az árszabályozó intézkedések, mint a rezsicsökkentés, rosszak. Sőt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint "a rezsicsökkentés az egy hülyeség" - mondta. Hollik István kiemelte:

mi viszont arra kérjük Gyurcsány Ferencet, ne támadják, hanem vegyenek részt a nemzeti konzultációban. Így újra lehetőségük lesz világossá tenni a magyarok számára, hogy a rezsicsökkentés ügyében a magyar emberek és családok, vagy Brüsszel oldalán állnak.

- hangsúlyozta Hollik István.