Összevissza beszélt Karácsony Gergely, miután még a baloldali jogászok szerint is a kormánynak van igaza

Vágólapra másolva!
A kormánynak van igaza, jogszerűen inkasszózták Budapest számlájáról a pénzt - mondta több baloldali jogász, köztük a folyamatosan a baloldali választási győzelemért kampányoló politikus-ügyvéd Magyar György. Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor erre rákérdeztek, teljesen összezavarodott és összevissza beszélt. Mindenki fizet adót, de Karácsony nem akar.
Vágólapra másolva!

Hisztérikusan követelte Varga Mihály lemondását Karácsony Gergely, miután a Magyar Államkincstár inkasszózta a főváros által be nem fizetett adót. A baloldali főpolgármester feljelentéssel fenyegetőzött. A Magyar Államkincstár gyorsan helyretette: nyilatkozatukban közölték, hogy a Fővárosi Ítélőtábla ideiglenes döntése, amely leállította az inkasszót lejárt.

A helyzet annyira egyértelmű, hogy délután még több baloldali jogász is úgy nyilatkozott, hogy a lépés teljesen jogszerű: Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Magyar Györgyöt idézték, aki azt mondta:

a főváros baloldali vezetése hibázott, miután a Fővárosi Ítélőtábla október 17-én postázta döntését, újra fellebezni kellett volna, de ezt nem tették meg.

Karácsony Gergely erre összevissza kezdett beszélni arról, hogy hova lett a főváros pénze, és arról, hogy most majd megint törvényt fognak sérteni, hogy menjenek a buszok. Teljes a káosz a budapesti városvezetésben - egy nappal azután, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette, Karácsony az ő jelöltje.