Újabb fordulat jön az időjárásban

Esős, szeles, időjárás, esernyő, illusztráció,
2023.08.01, Budapest,
Esős, szeles időjárás, esernyő illusztráció. 2023.08.01 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Kedd
Reggelre főleg délen és keleten képződik sűrű köd, mely csak lassan oszlik fel. Napközben változóan felhős lesz az ég, délutántól aztán délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és itt estétől elered az eső. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A délies szél gyakran lesz élénk.

Szerda
Túlnyomóan borult lesz az ég, és párás lesz a levegő. Sokfelé lesz esőzés, délen jelentős mennyiségű csapadékkal. Estétől az északias szél megélénkül. 5-6 fok várható.

Csütörtök
A nap első felében marad a borús idő, főleg délen és keleten további esőkkel. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek
Változóan felhős időre van kilátás, általában többórás napsütéssel. A középső tájakon és a nyugati határszélen ugyanakkor erősen felhős maradhat az ég, és zápor, hózápor is előfordul. Lehűlés várható: reggel 0, délután már csak +3 fok valószínű.

Szombat
Gyengén felhős, reggel országszerte fagyos idő várható. Nem lesz csapadék. Délutánra +4 fok köré emelkedik a hőmérséklet.