Ezeknek az ajándékoknak fognak a legjobban örülni a gyerekek

ajándék, karácsony, gyermek, illusztráció
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Kevés nagyobb öröm van szülőként annál, amikor gyermekünk vidám kacagását, csillogó tekintetét látjuk a karácsonyi ajándékok kibontásakor. Családunk legfiatalabb tagjai számára karácsonyi ajándékot választani mindig vidám feladat, ugyanakkor fontos, hogy az ajándék megfeleljen az életkoruknak és érdeklődési körüknek is. Cikkünkben számba vettük a legfontosabb tudnivalókat.
Vágólapra másolva!

Bár a legtöbben széles mosollyal az arcunkon járjuk a boltokat gyermekeink ajándékai után az adventi időszakban, fontos feltennünk magunknak a kérdést: gyermekünk valójában minek örülne idén a legjobban? Nem szabad általánosítanunk, hiszen például már egy két év feletti kisgyermek is lehet a játékok terén válogatós.

A legtöbb fiúgyermek esetében azért valószínű befutó az építőkockák, a járművek, a dominó, vagy az egyszerű, mesefigurákkal tarkított kártyajátékok világa, a kislányok pedig inkább a szép ruhákért, a babaétkészletért vagy magáért a babáért lesznek igazán oda.

Többgyerekes családok esetében érdemes a gyerekeknek egy nagy ajándékot venni, mint egy jó társasjáték, vagy egy, az érdeklődésüket célzó kirakós játék.

Egy kedves alvóállat sok éven át hűséges társ lehet a gyermekek számára. Forrás: Pepco

A legkisebbek számára a különféle járássegítők tűnnek a legjobb ajándéknak, melyek azon túl, hogy támogatják a baba fejlődését, javítják a mozgáskoordinációt, biztonságot adnak neki az első lépések megtételéhez, az izomfejlődésének is jót tesznek. Kaphatók több helyen puha hálózsákok is, amelyek kiságyban, mózeskosárban egyaránt meleget biztosítanak a kisgyermeknek – ez is jó ajándék lehet a csöppségnek, de különféle – adott hónapokban megfelelő kiegészítők, mint a babakocsiban fellógatható játékfigurák, rágókák, építőkockák, plüssfigurák, plüss képeskönyvek, és a plüsslabdák is megfelelőek lehetnek.

A nagyobb, főként bölcsődés, óvodás gyermekek számára elsősorban az interaktív játékok, oktató eszközök és színes könyvek lehetnek ideális választások, de természetesen fontos külön figyelmet szentelnünk annak, hogy gyermekünk melyik aktuális franchise iránt érdeklődik igazán: a legjobb módja ugyanis, hogy hasznosat, ugyanakkor számára is áhított ajándékot kapjon, ha ötvözzük a szükséget és a rajongás tárgyát.

A mesehősökkel, állatokkal, vagy járművekkel díszített játékok mindig nagy örömet szereznek. Érdemes követni a legújabb trendeket és amíg a fiúknak főként a Mancs őrjárat-, a Hot Wheels- termékcsaládok egy-egy releváns darabja lesz a legjobb választás, addig a lányok esetében a Disney-hercegnők, a Moya Mia-babák, a játék háztartási gépek, és Peppa malac világában érdemes kutakodni.

A Mancs őrjárat tagjai momentán a Föld egyik legnépszerűbb lényei a gyermekek világában. Forrás: Pepco

Nagyobb, esetleg iskolás korú gyermekek számára az okos játékok, építőkészletek és kreatív eszközök bizonyulhatnak a legjobb választásnak, melyek hatékonyan segítik fejleszteni a problémamegoldó képességüket és kreativitásukat, de egy-egy jól megválasztott könyv, vagy interaktív tanulóeszköz is támogathatja a fejlődésüket.

A tinédzserek körében főként a technológiai eszközök, például a fülhallgatók, mobiltelefonok, vagy videojátékok a legnépszerűbbek, de egy-egy divatos ruházati cikk, sportfelszerelés is nagy örömet tud okozni nekik karácsonykor.

Általánosságban elmondható, hogy az ajándékok természetesen nem csupán szórakoztatóak, hanem tanulságosnak is lehetnek, így támogatva a boldogságot és fejlődést egyaránt. A lényeg, hogy az meglepetés tükrözze gyermekünk egyéniségét és érdeklődését, így igazán emlékezetes lesz számára az idei karácsony.

Az autók sosem fognak kimenni a divatból. Forrás: Pepco

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.